Terrortámadástól tartanak Amerikában

Terrortámadástól tartanak Amerikában
A CBS News jelentése szerint az amerikai hírszerzés bizonyítékokkal rendelkezik arról, hogy az al-Kaida támadást tervezett az elnökválasztás előtti napra. A hírszerzés arra figyelmeztette a terrorellenes erőket, hogy az al-Kaida három államban csaphat le hétfőn, a választások előtti napon.A CBS News szerint New York, Texas és Virginia mind lehetséges célpontok, de ennél pontosabban nem határozták meg a fenyegetett helyszíneket.

A New York-i és New Jersey-i kikötői hatóságok nem sokkal ezután bejelentették: tudtak a lehetséges terrorfenyegetésről. A kikötői hatóságok a sűrűn lakott területek közlekedési csomópontjainak biztonságáért felelnek, a feladatuk dióhéjban a New York-i tömegközlekedés felügyelete.

Szakértők már korábban is kiemelték, hogy egy terrorfenyegetés Donald Trump esélyeit növelné a november 8-i elnökválasztáson. A terrorveszély viszont Hillary Clintonnak is ugyanúgy kapóra jöhet: az FBI átható vizsgálatot indíthat az említett  szövetségi államokban a veszélyhelyzet feltérképezésére, ehhez viszont el kell napolniuk a demokrata elnökjelölt utáni nyomozásukat – nemzetbiztonsági okokra hivatkozva – tájékoztat a hirado.hu.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Az orosz biztonsági szolgálat 11 embert vett őrizetbe a támadással kapcsolatban, közülük négyen a gyanú szerint személyesen vettek részt a lövöldözésben. 115-re emelkedett a moszkvai koncertteremben, a Crocus City Hallban péntek este történt fegyveres támadás halottainak száma. Az összesítések folyamatos emelkedést mutatnak, így a hatóságok attól tartanak, hogy nem végleges a szám. A moszkvai régió egészségügyi minisztériuma szerint a halálos áldozatok között több gyermek is van.
Külpol