Szabadság

Légköri instabilitás és esőzés várható csütörtök estig az ország nyolc megyéjében - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).
Közhír
Életének 72. évében elhunyt Havasi János Herczeg Ferenc-díjas újságíró, szerkesztő – tudatta a család kedden az MTI-vel.
Közhír
A következő időszakban is zárva marad a Transzalp magashegyi út, mivel szerdán szikladarabok estek az úttestre.
Közhír
Az RMDSZ és a Magyar Polgári Erő (MPE) közötti régióbeli összefogásról számolt be szerdai sajtótájékoztatóján Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke és Kulcsár-Terza József-György, a MPE ügyvivő-elnöke.
Belpol
A nőknek még mindig meg kell küzdeniük a karrierrel és a családon belüli szerepekkel kapcsolatos előítéletekkel – hangsúlyozta Natalia-Elena Intotero családügyi miniszter a férfiak és nők közötti esélyegyenlőség romániai napja alkalmából kiadott üzenetében.
Közhír
Esőre, jégesőre és viharokra figyelmeztető sárga jelzésű riasztást adott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).
Közhír
A NATO-tagállamoknak növelniük kell a hadiipari termelésüket - szögezte le washingtoni sajtótájékoztatóján Klaus Iohannis.
Külpol

VÁRY-SYLVESTER PÉTER

Hétfő reggel furcsa látvány fogadott Kolozsváron. Járkáltam már szilveszter utáni hajnalban is, a Covid-járvány alatt, kijárási tilalom idején éjjel (engedéllyel!) is a városban, de olyat még sosem tapasztaltam, hogy kilométereken át egy lélekkel se találkozzak az utcán. Szellemvárossá lett az egyébként folyton nyüzsgő kincses város.

Máskép(p)
Holnap veszi kezdetét a 29. KMDSZ Diáknapok a Kolozsvári Magyar Diákszövetség szervezésében. A május 12-ig tartó rendezvénysorozat témája ez alkalommal az utópia, az idei kiadás számos rekordot dönt meg az esemény történetében – derült ki a szervezet május 7-i sajtótájékoztatójából.
Közhír
A majálist és görögkeleti húsvétot is felölelő idei minivakációban 42,8 százalékkal kevesebb súlyos közúti baleset történt a tavalyi év hasonló időszakához képest.
Közhír
Múlt szerdától hétfőig csaknem 160 ezer hívás érkezett a 112-es egységes segélyhívószámra - közölte kedden a Különleges Távközlési Szolgálat (STS).
Közhír
Stagnált az új autók piaca Romániában az év első négy hónapjában - közölte a romániai autógyártók egyesülete (ACAROM) kedden.
Gazdaság