Gazdasági verseny erdélyi középiskolásoknak

pénzmágus
Újra pénzügyi vetélkedőt szervez az RMKT középiskolás diákok számára. A korábbiakhoz képest több újdonsággal is bővül a vetélkedő: ezúttal háromfordulós lesz a vetélkedő, illetve az idén a csapatversenyre helyezik a hangsúlyt, így négyfős csapatok jelentkezését várják a szervezők.

A pénzügyi vetélkedő nem igényel különösebb szakmai képzést, bármilyen osztályban tanuló diákok jelentkezhetnek, az ismertető tananyag mindenki számára elérhető az esemény weboldalán. 

A háromfordulós verseny során a diákoknak tesztkérdésekre kell válaszolniuk, majd esettanulmányokat kell megoldaniuk. Az első forduló online zajlik, majd a legügyesebbek továbbjutnak a regionális elődöntőkbe, amelyek idén két erdélyi városban – Csíkszeredában és Kolozsváron – szerveznek meg. A két regionális döntőt követően 12 csapat jut be a szuperdöntőbe.

A második és harmadik fordulóban a legjobban teljesítő csapat pénzjutalomban részesül: a második forduló fődíja 2000 lej, a harmadik fordulóé 3000 lej.  A második és harmadik helyen végző csapatok is jutalomban részesülnek.

Gergely László Zoltán, a verseny ötletgazdája és szervezője elmondta: az RMKT küldetése, hogy a pénzügyi oktatást elősegítse, így számukra a Pénzmágus a szervezet egyik legfontosabb eseménye. Hozzátette: mivel a verseny nem igényel előzetes közgazdasági képzést, bíznak abban, hogy sok diák érdeklődését felkeltik, és a pénzügyi tudásuk ezúton is bővülhet. 

A csapatok jelentkezési határideje 2024. január 31. A regisztrációs link és a verseny részletes leírása és helyszínei megtalálhatók az esemény www.penzmagus.ro weboldalán.