Beszakadt a kolozsvári Kányafő utca egy szakasza

utca
A földcsuszamlás által érintett utcarész (Facebook)

Földcsuszamlás miatt beszakadt az úttest péntek este a kolozsvári Kányafő (Uliului) utca egy szakaszán. Az Agerpres hírügynökség által ismertetett rendőrségi tájékoztatás szerint körülbelül 20 méteres szakaszon omlott be az úttest. Az utcában lezárták a forgalmat, a helyi rendőrség és a katasztrófavédelmi felügyelőség szakemberei felügyelik a helyszínt. A hírek szerint szombaton délelőtt a helyszínre látogatott Dan Tarcea alpolgármester és Marcel Bontidean, a rendőrség vezetője.

A héten nem ez az első ilyen eset, ugyanis csütörtökön a Prahova megyei Slănicben mintegy 60 négyzetméteres felületen beszakadt az egyik utcán az úttest, az így keletkezett kráter körülbelül 2 méter mély, és a mérések szerint péntekre újabb 20 centimétert süllyedt a talaj a térségben – nyilatkozták szombaton az Agerpresnek a helyi hatóságok képviselői.

A Prahova megyei prefektúra szombat reggel arról tájékoztatott, hogy az előző mérésekhez képest nem süllyedt tovább a talaj, de továbbra is figyelemmel kísérik a helyzetet, és a mérések is folytatódnak a helyszínen.  Eddig összesen 42 embert evakuáltak elővigyázatosságból a közeli épületekből.