Több mint ötven sérültje és két halottja van az üzemanyag-töltőállomáson tegnap történt robbanásoknak

Több mint ötven sérültje és két halottja van az üzemanyag-töltőállomáson tegnap történt robbanásoknak
Meghalt a Dâmboviţa megyei Crevedia autógáz-töltőállomásánál történt robbanás egyik sérültje - jelentette be vasárnap a belügyi katasztrófavédelmi főosztály (DSU) vezetője.

Raed Arafat azt mondta, a bukaresti Floreasca kórházban elhunyt nő annak a férfinak a felesége, aki szívrohamban halt meg szombaton a robbanás helyszínén. A nő halálát égési sérülések okozták, testfelületének mintegy 95 százalékán megégett. "Ilyenkor a túlélés esélye gyakorlatilag a nullával egyenlő" - magyarázta.

Nyolc lakóház leégett, további tizenegyben károk keletkeztek a crevediai autógáz-töltőállomásnál történt szombati robbanás nyomán - számolt be vasárnap a Dâmboviţa megyei tanács elnöke. Corneliu Ştefan hozzátette, a robbanás miatt kitelepített családokat elszállásolják a környéken, ugyanakkor reggel egyebek mellett élelmiszert tartalmazó segélycsomagot kaptak. Facebook-bejegyzésében a megyei tanácselnök arról is beszámolt, hogy tárgyalt Marcel Ciolacu miniszterelnökkel, és összehívta a megyei vészhelyzeti bizottságot. Az illetékesek mindent megtesznek, hogy az emberek mielőbb visszatérhessenek otthonukba - tette hozzá.