Robbanás egy autógáz-töltőállomásnál, többen megsérültek, áldozatokat is említenek

Robbanás egy autógáz-töltőállomásnál, többen megsérültek, áldozatokat is említenek
Robbanás történt szombat este egy autógáz-töltőállomásnál a Dâmboviţa megyei Crevedia településen. Többen megsérültek, az egészségügyi miniszter szerint halálos áldozat is van.

A detonációt tűz követte. A hatóságok életbe léptették a vörös jelzésű beavatkozási tervet. Öt tűzoltóautót és tíz mentőautót vezényeltek ki a helyszínre, de Ilfov és Prahova megyéből is érkeznek tűzoltó és mentős egységek – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.

A nagy füstkibocsátás miatt RO-Alert üzenetben figyelmeztették a lakosságot. A rendőrség lezárta a forgalmat az 1A jelzésű országúton, a katasztrófavédelem evakuálást rendelt el a robbanás 300 méteres körzetében.

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter szerint halálos áldozata is van a Dâmboviţa megyei Crevedia település egyik autógáz-töltőállomásánál szombat este történt robbanásnak. A tárcavezető a Digi24 televíziónak nyilatkozva azt mondta, jelenleg egy halálesetet tudnak megerősíteni. Hozzátette, nyolcan sérültek meg a detonációban, hatnak közülük különféle súlyosságú égési sérüléseik vannak. Egyiküket az égési sérülteket kezelő bukaresti kórházba vitték, a többieket a szintén fővárosi Bagdasar-Arseni és a Floreasca kórházban látják el. Két másik személy pánikrohamot kapott, őket a târgoviştéi sürgősségi osztályra vitték. Ha az áldozatok száma meghaladja a hazai kórházak befogadóképességét, a sérültek egy részét külföldi kórházakba szállíthatják – tette hozzá Rafila.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint jelenleg két tartály és egy lakóház is lángokban áll. A crevediai autógáz-töltőállomásnál történt robbanás után a hatóságok életbe léptették a vörös jelzésű beavatkozási tervet. Öt tűzoltóautót és tíz mentőautót vezényeltek ki a helyszínre, de Ilfov és Prahova megyéből is érkeztek tűzoltó és mentős egységek.

Borítókép: Facebook ISU Dâmboviţa (illusztráció)