Miniszterelnök: országos ellenőrzéseket fognak tartani az összes üzemanyag-töltőállomáson

Miniszterelnök: országos ellenőrzéseket fognak tartani az összes üzemanyag-töltőállomáson
Az ország összes üzemanyag-töltőállomásán ellenőrzéseket fognak tartani – jelentette be vasárnap Marcel Ciolacu.

A kormányfő Cătălin Predoiu belügyminiszterrel együtt ellátogatott a crevediai robbanássorozat helyszínére. A sajtónak elmondta, hogy hétfői ülésén a Dâmboviţa megyei tanács a tartalékalapból segélyt utal ki a lángok martalékává vált házak lakóinak.

Ciolacut arra is reagáltatták az újságírók, hogy a hírek szerint az LPG-töltőállomást üzemeltető cég tulajdonosa Caracal szociáldemokrata párti (PSD) polgármesterének a fia. A kormányfő azt mondta, nem vette fel a kapcsolatot a caracali polgármesterrel, és kezeskedik arról, hogy a vétkeseket felelősségre fogják vonni.

A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy hétfőtől országszerte ellenőrzések kezdődnek az üzemanyag- és LPG-töltőállomásoknál, és ahol életveszélyt jelentő szabálytalanságokat találnak a hatóságok, ott azonnali hatállyal felfüggesztik a létesítmény tevékenységét. Azt is elmondta: szükség esetén jövő héten törvénymódosítással gátolják meg, hogy a felfüggesztett tevékenységű LPG-töltőállomások tulajdonosai tovább működtessék a vállalkozásukat.

Borítókép: gov.ro