"A betétdíjas visszaváltási rendszer működtetője soha nem lehet szabadságon"

Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter hétfőn kijelentette: felszólította a betétdíjas visszaváltási rendszert (SGR) működtető RetuRo vállalatot, hogy a közelgő nyári szezonban ne hanyagolja el a visszaváltott italcsomagolások begyűjtését a vendéglátóipari egységektől.

„Nem akarok olyat hallani, hogy egy étterem vagy más hasonló vállalkozás kárt szenvedett azért, mert az üvegeket, a pillepalackokat vagy alumínium dobozokat késve szállítják el” - nyilatkozta egy sajtóeseményen a tárcavezető.

Fechet elmondta, tárgyalt a RetuRo-val arról is, hogy a vállalat helyezzen el automata gyűjtőpontokat a turisták által sűrűn látogatott helyszíneken, például a tengerparton vagy hegyi üdülőhelyeken.

Kifejtette azt is, hogy szerinte a SGR közüzemi szolgáltatásnak tekinthető. Ezért a működtetője a köztisztasági vállalatokhoz vagy a vízművekhez hasonlóan a munkaszüneti napokon sem szüneteltetheti a tevékenységét. 

„Ezt elvárom a RetuRo-tól és azoktól a vállalatoktól is, amelyek a visszaváltott csomagolásokat elszállítják” - jelentette ki a miniszter.