Szezonkezdés és vidám majális a sándorhomoki Kováts-kúriánál

Közös majálisra várnak a Kováts-kúria hátsó udvarán
A majálisszezon remek alkalom a közös együttlétre és a sándorhomoki Kováts-kúria udvarának élettel való megtöltésére. A tavalyi sikeres első kiadást követően, május 11-én, szombaton 10 órai kezdettel ismét megszervezik a Tavaszi játékok a kúriánál (Spring games at the mansion) elnevezésű rendezvényt, ahol a szabadtéri programoké és a piknikezésé a főszerep a kúria hátsó udvarán.

A gyermekek számára – négy különböző korcsoportban (4–6 év, 7–9 év, 10–12 év és 13–14 év) – megszervezik a II. Sándorhomoki Ötkarikás Játékokat, amelyen a résztvevők különböző ügyességi próbák során, pontokat gyűjtve haladnak a végső diadal irányába. 

Az ügyességi játékokból álló vetélkedőre online lehet jelentkezni, az esemény Facebook-oldalán elérhető űrlap kitöltésével. Jelentkezési határidő május 9., 20 óra.

A szervezők fontosnak tartották kiemelni, hogy mindenkit várnak, aki a friss levegőn szeretne kikapcsolódni, és egy-egy pokróc leterítésével a piknikes majálisok hangulatát szeretné átélni.

A tágas udvaron egész nap lehetőség lesz különböző szabadtéri játékokkal játszani (röplabdázni, tollasozni, frizbizni). Jelen lesz a TestPlay társasjátékbolt is, akiknek köszönhetően különböző társasjátékokat is ki lehet próbálni. 11 órakor Szolomájer Tímea Body Art foglalkozással várja a hölgyeket; a programon részt vevők vigyenek magukkal izolírt. 12 órakor a Szatmári Íjászok Baráti Társaság tagjaival lehet célba lőni és az íjászkodás alapjait elsajátítani.