Kimenekítettek a Gázai övezetből kilenc román állampolgárt és családtagjaikat

Kijutott a Gázai övezetből szerda este kilenc román állampolgár és családtagjaik; jelenleg Egyiptomban tartózkodnak - közölte a külügyminisztérium.

A tájékoztatás szerint a csoport a rafahi határátkelőhelyen keresztül jutott át Egyiptomba. Románia egyiptomi nagykövetségének mobil konzuli egysége Kairóba kíséri őket, ahonnan a későbbiekben repülővel jutnak el Romániába. 

Egy nappal korábban, kedden egy másik román állampolgárnak is sikerült elhagynia a Gázai övezetet. 

Eddig 323 román állampolgárt menekítettek ki a Gázai övezetből a családtagjaikkal együtt. 

A külügyminisztérium emlékeztetett, hogy folyamatosan kapcsolatban áll az egyiptomi és az izraeli hatóságokkal, és a továbbiakban is segítséget nyújt azoknak a román állampolgároknak, akik a kimenekítésüket kérik a Gázai övezetből.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Palesztinpárti tüntetők foglalták el április 30-án New Yorkban a Columbia egyetem főépületét, ahova helyi idő szerint kedden, az esti órákban bevonultak a rohamrendőrség egységei és több tucatnyi embert őrizetbe vettek. A nemzetközi hírügynökségek szerint az Egyesült Államokban az elmúlt két hétben egyre több egyetemen tüntetnek diákok és kívülállók Izrael ellen, a Gázai övezet palesztin lakossága mellett, sátortáborokat állítanak fel a kampuszokon.
Külpol