Mely tárcák büdzséjét egészítették ki?

Pénteki ülésén a kormány 500 millió lejjel egészítette ki a fejlesztési tárca, valamint 190 millió lejjel az egészségügyi minisztérium költségvetését - jelentette be a kabinet szóvivője.

A kormányülést követő sajtótájékoztatón Mihai Constantin rámutatott: a fejlesztési minisztériumnak a helyi közösségekben folyamatban levő projektek folytatására van szüksége további alapokra . 

„A fejlesztési minisztériumnak 500 millió lejt utal ki a kormány a rendelkezésére álló tartalékalapból. Ebből 300 millió lej az Anghel Saligny program beruházásainak finanszírozására megy, 200 millió lej pedig a köz- vagy szociális érdekű építkezések országos programjának finanszírozására. Az összegek tehát a már folyamatban lévő projektek 2023-as kiadásainak fedezésére szolgálnak” - mutatott rá a kormányszóvivő. 

Constantin szerint ugyanakkor 37 millió lejt utalt ki a kabinet a közüzemi távhőszolgáltatás biztosítására a következő városokban: Bánffyhunyad, Brád, Szörényvár, Suceava, Dornavátra és Motru.

„A kórházak költségeinek a fedezésére több mint 190 millió lejjel egészítették ki az egészségügyi tárca büdzséjét” - mondta még el a kabinet szóvivője.  

(Fotó: gov.ro)