Kiesett Halep a vb-ről

Kiesett Halep a vb-ről
Dominika Cibulková 108 perc alatt legyőzte a világranglistán negyedik Simona Halepet csütörtökön a szingapúri tenisz WTA-világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában. Halep egy győzelemmel és két vereséggel kiesett a bajnokok tornájáról (korábban két szettben legyőzte az amerikai Madison Keyst, és ugyanilyen arányban kikapott a német Angelique Kerbertől).

A szlovák játékos sikere egyben azt jelenti, hogy a két győzelemnél tartó, világelső Kerber bejutott a négy közé. Német részről erre Steffi Graf 1998-as elődöntője óta nem volt példa. Kerber a második elődöntős a vb-n, szerdán az orosz Szvjetlana Kuznyecova jutott tovább elsőként a Fehér-csoportból.

A hétmillió dollár összdíjazású tornán a két csoport első két helyezettje kerül a szombati elődöntőbe.

A román teniszező negyedik alkalommal veszít Cibulková ellen (minden veresége kemény borításon vagy füvön született), két győzelme van ellen, mindkettő salakon. Halep sorozatban másodszor nem tud túllépni a WTA-vb csoportkörén, 2014-ben döntőt játszott az amerikai Serena Williamsszel (utóbbi sérülés miatt hagyta most ki a szingapúri tornát). A konstancai lány bal térdén kötéssel játszott, s eléggé nehezen mozgott a pályán, ellenfele viszont minden labdáért megküzdött.

Halep 153 ezer dolláros csekkel és 500 világranglistaponttal vigasztalódhat. Halep idén három tornagyőzelemmel zár (a spanyolországi Madrid, Bukarest és a kanadai Montreal). Halep viszont egy helyet csúszhat a világranglistán, ha a tornát a cseh Karolína Plískova nyeri meg.

A második továbbjutó helyet Cibuková szerezte meg, miután Kerber két játszmában legyőzte Keyst.

Szingapúri tenisz WTA-világbajnokság, eredmények, Vörös-csoport, 3. forduló: Cibulková (szlovák, 7.)–Halep (3.) 6:3, 7:6 (5); Kerber (német, 1.)–Keys (amerikai, 6.) 6:3, 6:3. A végeredmény: 1. Kerber 3 győzelem/0 vereség, 2. Cibulková 1/2 (3–2 játszmaarány), 3. HALEP 1/2 (2–4), 4. Keys 1/2 (2–4).

Egy nappal korábban a címvédő lengyel Agnieszka Radwanska két játszmában legyőzte a spanyol Garbine Muguruza Blancót, ez viszont az addigi két mérkőzésén nyertes orosz Szvjetlana Kuznyecova elődöntőbe jutását szentesítette.

WTA-vb, 2. forduló:
Fehér-csoport:
Kuznyecova (orosz, 8.)–Kar. Plískova (cseh, 4.) 3:6, 6:2, 7:6 (6); A. Radwanska (lengyel, 2.)–Muguruza Blanco (spanyol, 5.) 7:6 (1), 6:3. Az állás: 1. (már továbbjutott) Kuznyecova 2 győzelem/2 mérkőzés, 2. Radwanska 1/2 (3–2), 3. Plískova 1/2 (3–3), 4. Muguruza  Blanco 0/2.

Babos párosban érdekelt a kazah Jaroszlava Svedova oldalán. Első ellenfelük a negyeddöntőben a Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safarova amerikai, cseh duó volt csütörtökön, a meccs lapzárta után végződött.
*
Férfi torna, Bázel, Svájc       (1 701 320 dollár összdíjazás, keménypálya), páros negyeddöntő: Jean-Julien Tojer, Horia Tecău (holland, román 1.)–Treat Huey, Max Mirnyij (Fülöp-szigeteki, fehérorosz) 6:7 (9), 6:4, 10–4.