Marcel Ciolacu kormányfő nem sieti el az azonos nemű párok jogállásának rendezését

Marcel Ciolacu kormányfő nem sieti el az azonos nemű párok jogállásának rendezését
Marcel Ciolacu kormányfő szerint Románia még nem áll készen arra, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) elvárásainak megfelelően rendezze az azonos nemű párok jogállását.

A miniszterelnök csütörtök este nyilatkozott az Europa FM-nek, arra a kérdésre, hogy milyen válaszokat küld Bukarest a március 25-i határidőig az EJEB határozatában szereplő javaslatokra. Ciolacu kijelentette, hogy a válaszadás nem tartozik a prioritásai közé, és emlékeztetett arra, hogy nem ez volt az első elítélő strasbourgi határozat Románia ellen, az országot korábban a börtönökben uralkodó állapotok miatt is elmarasztalták – írja az Agerpres. Úgy fogalmazott továbbá, hogy nem hiszi, jelenleg Románia készen állna ennek a helyzetnek a rendezésére, és bár nyitott embernek tartja magát, ezen a világon él, nincsenek fenntartásai, és vannak barátai is, akik férfiakkal élnek párkapcsolatban, de most a miniszterelnök szemszögéből beszél.

Arra a kérdésre, hogy ezek szerint Románia meg fogja szegni az EJEB határozatát, Ciolacu kijelentette: nem ez lenne az első eset.

Borítókép: gov.ro

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Határrendőröket sebesítettek meg migránsokat szállító embercsempészek szerda hajnalban egy rajtaütés során, a hatóságok több figyelmeztető lövést is leadtak – közölte az Agerpres hírügynökséggel a román határrendészet temesvári regionális parancsnoksága. 

Belpol