Folytatják a Máramarosi-havasokban eltűnt ukrán állampolgár keresését (FRISSÍTVE)

Folytatják a Máramarosi-havasokban eltűnt ukrán állampolgár keresését (FRISSÍTVE)
Ma reggel újrakezdték a Máramarosi-havasokban eltévedt hatfős ukrán csoport utolsó tagjának keresését - közölte a máramarosszigeti területi határrendészeti felügyelőség szóvivője.

Oana Pârcălab elmondta: a hegyimentőkből és határrendészekből álló csapat munkáját a belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó légiközlekedési felügyelőség helikoptere is segíti.

December 24-étől mostanig több mint 40 határrendész vett részt a mentőakcióban - mondta még a szóvivő.

Hat ukrán állampolgár a hegyeken átkelve próbált meg átjutni szombaton Ukrajnából Romániába, de a rossz időjárási viszonyok miatt eltévedtek a Máramarosi-havasokban. A hatfős csoport tagjai útközben szétváltak. Két személyt vasárnapra virradóra, további kettőt hétfőn hoztak le a hegyről a hegyimentők. Ötödik társukat kedden holtan találták meg, a hatodik személyt még keresik.

FRISSÍTÉS: Holtan találták a határrendészek és a hegyimentők a Máramarosi-havasokban eltévedt hatfős ukrán csoport utolsó tagját - tájékoztatott a Máramaros megyei Salvamont igazgatója. A máramarosszigeti területi határrendészeti felügyelőség szóvivője, Oana Pârcălab tájékoztatása szerint a férfi holttestét két kilométerre találták meg attól a helyszíntől, ahonnan a hét elején a hatfős ukrán csoport két másik tagját kimentették.