Mi történt a Máramarosi-havasokban segítséget kérő két ukrán állampolgárral?

Megtalálták a hegyimentők és a határendészek azt a két ukrán állampolgárt, apát és fiát, akik a Máramarosi-havasokon keresztül jutottak be Romániába, majd eltévedtek a hegyekben, és segítséget kértek a román hatóságoktól - tájékoztott ma a Máramaros megyei Salvamont igazgatója.

Dan Benga tájékoztatása szerint az 52 éves férfi és a 23 éves fiatal enyhén hipotermiásak, éhesek és szomjasak. A hegyimentők forró teával, élelmiszerrel, hőszigetelő takaróval látták el őket, és később megszervezik a leszállításukat a hegyről. 

Az igazgató hozzátette, hogy a helyszínt a vastag hóréteg miatt nehéz volt megközelíteni, a hegyimentők túrasíléceken jutottak el hozzájuk.

A két ukrán állampolgár Petrovabisztra (Bistra) térségében tévedt el a Máramarosi-havasokban, miután átlépték az országhatárt, és a 112-es segélyhívó számon segítséget kértek a román hatóságoktól. Elpanaszolták, hogy nincs vizük, élelmük, és fáznak, mert nincs megfelelő öltözetük, és attól tartanak, hogy az ukrán határőrök elfogják őket.

(A borítókép illusztráció)