Első helyért küzd az U-BT

Első helyért küzd az U-BT
A FIBA Európa Kupa csoportbeli első helyéért fog megküzdeni a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapat a Törökországból érkező Gaziantep Basketbol együttesével ma este 20.30-tól a Horia Demian Sportcsarnokban. S bár a kolozsváriaknak minden esélyük megvan arra, hogy megtartsák helyüket az élen, Mihai Silvășan, a csapat edzője (balra) és Maxim Pusztozvonov nem számít könnyű mérkőzésre.

KOVÁCS ÁGNES

„Ennek a meccsnek nagyon nagy jelentősége van a jövőre nézve, hiszen a következő szakaszban a helyezés szerint dől el, hogy ki ellen lépünk pályára” – kezdte mondandóját Mihai Silvășan a keddi sajtótájékoztatón, majd hozzátette, céljuk most is a győzelem, legyen az hazai vagy nemzetközi szintű mérkőzés. – „Nagyon erős ellenfélre számítunk, hiszen köztudott, hogy a török csapatot kiváló játékosok alkotják. Az, hogy mi hogyan fogunk teljesíteni, csak rajtunk múlik, megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni és száz százalékot nyújtani”– hangsúlyozta Silvășan.

Maxim Pusztozvonov kiemelte, azért is fontos lenne ez a győzelem, hogy ne törjön meg az eddigi sikerszériájuk. „Nagyon jó érzés a csapat számára, hogy ilyen hosszú ideje veretlenek vagyunk, és szeretnénk ezt minél tovább megőrizni. Ha nem akarsz már nyerni, mi értelme van annak, hogy pályára lépj? Mindig győzni akarunk! Lépésről-lépésre haladunk, készülünk minden meccsre, edzünk, de természetesen fejben is ott kell lennünk, összpontosítanunk kell és fegyelmezettek kell lennünk a pályán – ha ez sikerült, akkor minden rendben lesz. A törökök is hozzánk hasonlóan a sikerért jönnek, hiszen ők is szeretnék megszerezni a csoport első helyét, de harcolni fogunk!” – mondta Pusztozvonov a továbbiakban pedig megköszönte a szurkolók folyamatos támogatását, akik mint mondta, a hatodik játékosnak számítanak, „erőt adnak, tolnak hátulról és biztos vagyok abban, hogy ez most is így lesz.”

A G-csoport első helyén jelenleg az U-BT áll nyolc ponttal, miután négyből négyszer győzedelmeskedtek. A második helyet elfoglaló Gaziantep hét egységgel rendelkezik, s éppen a kolozsváriaktól szenvedte el egyetlen vereségét októberben hazai közönsége előtt, igaz a különbség akkor mindössze egyetlen pont volt a két csapat között. Ez is azt jelzi, hogy nagyon kiélezett mérkőzésre lehet majd számítani a Horia Demian Sportcsarnokban.