De mibe kerül Trumpnak Dragnea látogatása?

Miközben Európa vezető politikusai is többnyire fintorogva, mi több, aggodalommal reagáltak Donald Trump megválasztására, majd beiktatására, Liviu Dragnea időt és pénzt nem sajnálva igyekezett elsőként az új elnök közelébe férkőzni– és sikerült. Állítólag kemény dollárszázezrek árán jutott meghívó Dragneáéknak, viszont megérte! A három napos „politikai wellness” alatt a PSD-elnök és Sorin Grindeanu kormányfő több, talán még az ország érdekei szempontjából is jelentősnek számító megbeszélésen vehetett részt, az elnöki kézfogás csak bónusz volt. (Most aztán lesz mit visszalapátolni a pártkasszába!)

Mennyi frusztráció, micsoda bizonyítási kényszer feszítheti a szociáldemokraták elnökét – gondolhatnánk így, első látásra -, hogy egy szelfi kedvéért képes volt „bevásárolni” magát azokba a körökbe, ahol a Fehér ház új bérlője előfordul. Dragnea számításai bejöttek: nem csak a leendő befolyásos washingtoni tanácsnokok, hanem maga Trump látószögébe is sikerült bekerülni, mi több, kezet is rázott az amerikai elnökkel, ugyan hány európai vezető mondhatja ezt el magáról? (Gondolom, azóta már az összes PSD-pártszékház és Teleorman megyei kocsma falán fent van a fotó…) 

Prémium tartalom

Ha érdekli a teljes történet, legyen prémium tag vagy ha már az, jelentkezzen be!

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Az Egyesült Államok legutóbbi, mocskolódásokban és váratlan fordulatokban egyaránt bővelkedő elnökválasztása komoly fejtörést okoz a politikai elemzőknek. Utólag persze könnyű okosnak lenni, mindenkinek van legalább egy megfejtése arról, hogyan sikerült kisiklatni - más olvasatban: hogyan sikerült helyes mederbe terelni - a választók akaratát, az igazán kézenfekvő magyarázatot azonban a kampány másik meglepetésembere, Bernie Sanders vermonti szenátor adta nemrég.
Máskép(p)