Uniós forrásokból újult meg a vajdakamarási utat is magába foglaló ún. besztercei út

Átadták Magyarpalatkán az uniós forrásokból korszerűsített 161G jelzésű Vajdakamarás–Magyarpalatka–Vasasszentgothárd 18 kilométeres szakaszt, amely az ún. besztercei út része.

Az összesen 82 kilométerre kiterjedő besztercei út modernizációja három útszakaszra terjedt ki, a 161G jelzésű megyei út Vajdakamarás–Magyarpalatka–Vasasszentgothárd szakaszára, a 161-es jelzésű megyei út Kötelend–Bonchida–1C főút szakaszára, valamint a 172A jelzésű megyei út Beszterce-Naszód megyehatár–Cege szakaszára.

2021 februárjában már átadták az európai uniós projekt első részét képező, 109-es jelzésű Válaszút–Kolozsborsa–Borsaújfalu–Esküllő–Szilágy megye határa útvonalon haladó 32 kilométeres felújított szakaszt.

 „Több mint tízéves projekt zárul le ezzel. Nagyon sokat jelent ez az út a vajdakamarási, magyarpalatkai, bonchidai magyar lakosok számára, hiszen jelentősen hozzájárul a környék gazdasági életének fellendüléséhez. Az RMDSZ-frakció munkájának egyik legnagyobb érdeme, hogy végre kijelenthetjük, jó úton járhatunk Vajdakamaráson, Magyarpalatkán, a Mezőségen, jó úton járhatunk Kolozs megyében.Nekünk kiemelten fontos, hogy épüljön Erdély, hogy fejlődjenek városaink és falvaink. Június 9-én mi is beleszólhatunk abba, hogy jó irányba változzon az unió, és közösségünknek erősebb hangja legyen Európában.A gazdasági fellendülés jólétet eredményez, az itthonmaradást erősíti. Ha összefogunk, továbbra is erős képviselettel rendelkezhetünk a megyei tanácsban, a helyi tanácsokban, erős hangunk lesz Brüsszelben” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke.