U-BT: siker a koszovóiak ellen is

U-BT: siker a koszovóiak ellen is
A Kolozsvári U-BT férfi kosárlabda csapata 99:76 (21:13, 30:17, 24:20, 24:26) arányban győzte le a KB Peja együttesét a FIBA Európa Kupa csoportmérkőzésének negyedik fordulójában, amelyet szerdán este játszottak Koszovóban. A sorozatban hetedik sikert követően (három a bajnokságban, négy a nemzetközi kupában) a kolozsváriak továbbra is a G-csoport első helyén állnak, s ezzel matematikailag továbbjutottak.

KOVÁCS ÁGNES

Az első három negyedben végig uralta a mérkőzést az U-BT, hiszen már az első tíz percben egy viszonylag megnyugtató, nyolcpontos előnyt épített ki a hazai közönsége előtt pályára lépő KB Peja ellen. Ez az előny már a második negyed első másodpercében 11-re nőtt, miután Vlad Moldoveanu egy három pontot érő távoli dobással indított. A két csapat közti különbség az ezt követő percekben is tovább nőtt, s a félidős szünetet jelző sípszóig a Peja már 21 pontos (30:51) lemaradásban volt.

A koszovói gárda a második félidőben sem talált fogást a láthatóan jó formában lévő kolozsvári csapaton, köszönhetően többek közt Moldoveanu és Ousmane Barro a harmadik negyedben mutatott teljesítményének: a két játékos öt perc alatt 11 pontot szerzett csapatának, 36:69-re tornászva fel ezzel az állást. A negyed végén 25 pontosra (50:75) nőtt az U-BT előnye. Az utolsó tíz percben bár a Bukaresti Dinamó korábbi játékosa, Noah Dahlman és az egykor Nagyvárad együttesét erősítő LaMarcus Reed nagy hajrával megpróbálta behozni csapata lemaradását, de a koszovóiak végül kifutottak az időből, s végül 23 pontos hátrányban maradtak a kolozsváriakkal szemben, akik ezzel a győzelemmel sorozatban negyedik sikerüket könyvelhetik el a FIBA Európa Kupában, s ennek köszönhetően továbbra is a G-csoport élén állnak nyolc ponttal. A csoport másik találkozóján, a hazai pályán játszó török Gaziantep Basketbol 80:72 arányban győzte le a ciprusi Petrolina AEK Larnaca együttesét, így ők foglalják el a második helyet hét ponttal, harmadik a KB Peja (5 pont) és utolsó helyen továbbra is a Larnaca áll (4 pont).

A szerda esti mérkőzés legeredményesebben Vlad Moldoveanu játszott, aki 25 pontot és 7 lepattanót szerzett. További kolozsvári pontszerzők: Alekszandar Raszics 20, Filip Adamovics 19, Ousmane Barro 14, Kyndall Dykes 8, Török Roland 6, Makszim Pusztozvonov 5, George Toth 2; játszott még Tudor Gheroghe és Teodor Jucan. A házigazdáktól LaMarcus Reed volt a legeredményesebb 18 ponttal.

A meccs végén az exdinamós Aleksandar Todorov, a KB Peja edzője bejelentette a lemondását.

Mihai Silvăşan vezetőedző a csapat honlapján a következőket nyilatkozta: „E mérkőzésünk kulcsa az erős játék és a győzni akarás volt. Az első félidőben 14 kísérletből 9-szer betaláltunk hárompontos dobásból – ezt bármelyik együttes elfogadná.”

Az U-BT következő mérkőzését vasárnap 18 órától a Krajovai U MSC ellen játssza a Horia Demian Sportcsarnokban a férfi Nemzeti Liga 8. fordulójában, három napra rá pedig a török Gaziantepet fogadják ugyanott.