U-BT: „folytatni akarjuk a jó szereplést”

U-BT: „folytatni akarjuk a jó szereplést”
Egy héttel a Bukaresti Dinamó ellen idegenben aratott győzelme után a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapata ezúttal hazai közönsége előtt, a Horia Demian Sportcsarnokban látja vendégül a Temesvári KK együttesét a Nemzeti Liga 12. fordulójában ma 17 órától. A találkozót megelőzően nyilatkozó Mihai Silvăşan edző és Tudor Gheorghe is újabb sikert vár a csapattól.

KOVÁCS ÁGNES

„A Nemzeti Liga visszavágó szakaszát egy olyan csapat ellen kezdjük el, amely az utóbbi időben nagyon jó formában volt és sokat lépett előre, továbbá olyan játékosokkal rendelkeznek, akik a kritikus pillanatokban is helyt tudnak állni – kezdte a Temesvári KK értékelését Mihai Silvășan a csütörtöki sajtótájékoztatón. – Ennek ellenére mi az eddigi hozzáállásunkat szeretnénk megtartani, megpróbálunk csak a győzelemre koncentrálni, és mindent meg is teszünk azért, hogy ez megvalósuljon.” Az edző azt is elmondta, hogy a csapatban nincsenek egészségügyi problémák, s Vlad Moldoveanu kivételével, aki továbbra is sérüléssel bajlódik, mindenki bevethető lesz. Silvășan az eddigi szezonra való visszatekintésként, kifejtette: úgy érzi, játékosai megfelelő hozzáállást mutattak és mindig profikként kezelték a pályán kialakult helyzeteket. „Megemlíthetjük például a Nagybánya elleni találkozót, amikor a mérkőzést már a kezdetektől sikerült uralnunk vagy akár a Dinamó ellenit is – tőlük nagyon féltem, de végül minden úgy alakult, ahogy mi elképzeltük. Ezt kell a továbbiakban is folytatnunk: profikként, a legjobbat nyújtani úgy az edzéseken, mint éles helyzetben” – határozta meg a kitűzött célt az U-BT edzője, aki a továbbiakban hangot adott annak is, hogy reméli, nagyon sokan kilátogatnak majd és támogatják a csapatot a Temesvári KK ellen is.

„Úgy gondolom, teljes mértékben rajtunk múlik, hogy mennyire könnyítjük, vagy esetleg nehezítjük meg a saját dolgunkat Temesvár ellen, hiszen ha a megfelelő lelkülettel és lendülettel lépünk pályára, nem hinném, hogy problémáink lesznek” – mondta a 19 éves Tudor Gheorghe, aki ugyanakkor azt is kifejtette, bízik benne, hogy meccsről meccsre egyre jobban és többet fog majd játszani. „Szerencsés vagyok, hiszen idén is és tavaly is olyan játékosok voltak körülöttem, akik a bajnokságban a legjobbak között vannak. Mindenkitől van, amit tanulnom és mindenki nagyon sokat segít abban, hogy napról napra fejlődhessek.” A fiatal játékos számára a cél, természetesen az, hogy bekerüljön a válogatottba: „minden játékos álma az, hogy egyszer pályára léphessen az Európa-bajnokságon, akár Spanyolország csapata ellen is, ahol mindenki szuperklasszis játékos” – fogalmazta meg a jövőre vonatkozó reményeit Tudor Gheorghe.

A Kolozsvári U-BT jelenleg a Nemzeti Liga első helyét foglalja el 19 ponttal, miután a tíz mérkőzésből kilencet sikerült megnyerniük. Ezzel szemben a Temesvári KK öt győzelemmel és 15 ponttal a tabella hatodik helyét foglalja el.

A találkozóra ma délután két órától lehet elővételes jegyeket vásárolni a Horia Demian Sportcsarnok jegypénztáránál. A jegyek ára 10 lej, míg diákok és egyetemisták számára a megfelelő igazolás (pl. ellenőrző) felmutatásával féláras kedvezmény jár.

A férfiak meccsét követően rendezik az Universitatea Sportklub női kosárlabdacsapat Aradi Glodiş Egyetem BC ICIM elleni összecsapását a Nemzeti Liga 11. fordulójának keretében, szintén a Horia Demian Sportcsarnokban 19.30-tól.