Szombattól újra csónakázhatunk a kolozsvári tavakon

A Kolozsvári Közterület-fenntartó Vállalat (RADP) tájékoztatja a lakosságot, hogy május 1-je és az ortodox húsvét közeledtével – pontosabban április 20-tól – újra lehet majd csónakázni és vizibiciklizni a sétatéri és a Györgyfalvi negyedi tavakon.

A sétatéren hat sárkány, kilenc flamingó két hattyú és tizenegy autó formájú vizibicikli várja az érdeklődőket, és a biztonság kedvéért, mindegyikben mentőmellény is lesz. A sétatéri tavon két pár fehér és egy pár fekete hattyút is meg lehet majd tekinteni. A Györgyfalvi negyedi tavon három sárkány, három flamingó, három hattyú és kilenc autó formájú vizibiciklivel várják a csónakázni vágyókat. A Györgyfalvi negyedi tónál lesz felfújható mentőcsónak is, hogy szükség esetén segítséget tudjanak nyújtani a bajba jutott személyeknek. 

A harminc perces csónakázásért, illetve vizibiciklizésért a 4-14 év közötti gyerekek 7 lejt, a 14 évnél nagyobb gyerekek és a felnőtteknek 14 lejt kell kifizetniük. A négy évesnél kisebbek ingyen csónakázhatnak, de kizárólag felnőtt kíséretében.