Orbán Viktor szerint Romániát mielőbb be kell fogadni a schengeni térségbe

Orbán Viktor szerint Romániát mielőbb be kell fogadni a schengeni térségbe
Romániát mielőbb be kell fogadni a schengeni térségbe - jelentette ki szombaton Bukarestben Orbán Viktor magyar kormányfő, aki országa támogatásáról biztosította a román felet.
A Cotroceni-palotában nyilatkozó magyar miniszterelnök elmondta, legutóbb nyolc évvel ezelőtt járt a román fővárosban, s gratulálni szeretne 'romániai barátainak' az ebben az időszakban elért fejlődésért. Szerinte ez a fejlődés indokolttá teszi Románia csatlakozását a schengeni térséghez. Hibásnak és korrigálandónak nevezte a román csatlakozást elutasító uniós döntést. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy Romániát mielőbb be kell fogadni a schengeni térségbe, s egyben arról biztosította a román felet, hogy ebben a kérdésben számíthat Magyarország támogatására.

A magyar miniszterelnök szombaton a Cotroceni-palotában aláírta az Azerbajdzsánból Grúzián és Románián keresztül Magyarországra áramot szállító villamosenergia-vezetékről szóló szerződést.

Borítókép: MTI

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A politika jelentősen megváltozott az elmúlt másfél évtizedben, és egyre nehezebb karizmatikus vezetőket találni a jelöltek között, ami atipikussá teszi a választásokat. A bukaresti főpolgármester-választásnak mindig nagy presztízse volt, hiszen nem is olyan régen úgy emlegették a főpolgármestereket, mint az elnöki tisztség várományosait. Mára ez is jelentősen megváltozott, ugyanis olyan jelöltek közül kell választania a fővárosi választónak, akikről nem feltételezhető, hogy valaha államelnökké lépnek elő.
Belpol