Az Európai Bizottság elnökét fogadta Ciolacu

Az Európai Bizottság (EB) elnökét, Ursula von der Leyent fogadta ma a kormánypalotában Marcel Ciolacu miniszterelnök.

Ciolacu szerint Ursula von der Leyennel Románia európai prioritásairól, az ország teljes jogú schengeni tagságáról és az országos helyreállítási terv (PNRR) gyakorlatba ültetéséről tárgyaltak. 

„Beszéltünk továbbá az Oroszország jelentette fenyegetésekről, a szélsőségesség veszélyéről, valamint a stabilitás szükségességéről Romániában és az Európai Unióban egyaránt” - tette hozzá.

Az EB elnöke az Európai Néppárt (EPP) szerdán és csütörtökön tartandó kongresszusára érkezett Bukarestbe. Ursula von der Leyen az EPP egyetlen listavezető jelöltje, a kongresszuson az újabb EB-elnöki tisztségre való jelöléséről is döntenek.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A politika jelentősen megváltozott az elmúlt másfél évtizedben, és egyre nehezebb karizmatikus vezetőket találni a jelöltek között, ami atipikussá teszi a választásokat. A bukaresti főpolgármester-választásnak mindig nagy presztízse volt, hiszen nem is olyan régen úgy emlegették a főpolgármestereket, mint az elnöki tisztség várományosait. Mára ez is jelentősen megváltozott, ugyanis olyan jelöltek közül kell választania a fővárosi választónak, akikről nem feltételezhető, hogy valaha államelnökké lépnek elő.
Belpol