Miami: Konta nyert a nőknél, Nadal–Federer álomdöntő a férfiaknál

Miami: Konta nyert a nőknél, Nadal–Federer álomdöntő a férfiaknál
Elsőként a 14-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal jutott a döntőbe a Miamiban rendezett keménypályás tenisztorna férfi versenyében. A fináléban a svájci Roger Federer lesz az ellenfele. A hölgyeknél magyar származású, brit színekben versenyző teniszező diadalmaskodott.

Az ötödikként kiemelt spanyol játékos péntek este az olasz Fabio Fogninit győzte le két játszmában.

A 18-szoros Grand Slam-bajnok Federer mindhárom szettben rövidítésre kényszerült, s több mint háromórás összecsapás végén szerezte meg a győzelmet. Az első tie-breakben a svájci nyert 11–9-re, majd a második játszma végén a botrányos viselkedéséről is híres ausztrál, Nick Kyrgios győzött hasonló arányban. A két teniszező a harmadik szettben is rövidítésig jutott, amelyben Federer 7–5-re nyert.

A 7 millió dollár összdíjazású férfi verseny fináléjában – ahogy a januári Australian Openen is –, így egy igazi klasszikus párharcot rendeznek, a 37. Nadal–Federer döntőt.

A magyar származású brit Konta Johanna nyerte a női versenyt. A tizedikként rangsorolt Konta a szombati fináléban két játszmában győzte le a 12. helyen kiemelt dán Caroline Wozniackit. A brit teniszező pályafutása harmadik WTA-tornáját nyerte meg, idén Sydneyben, tavaly pedig Stanfordban diadalmaskodott.

Eredmények:

Férfiak, elődöntő: Nadal (spanyol, 5.)–Fognini (olasz) 6:1, 7:5; Federer (svájci, 4.)–Kyrgios (ausztrál, 12.) 7:6 (9), 6:7 (9), 7:6 (5).Nők, döntő: Konta (brit, 10.)–Wozniacki (dán, 12.) 6:4, 6:3.