Megyei rangadó Szamosújvárott 2000 nézővel

Megyei rangadó Szamosújvárott 2000 nézővel
Nagy érdeklődés kísérte a múlt hétvégén a labdarúgó IV. liga rangadóját a Szamosújvári Atletic Olimpia és a Kolozsvári U FC között a 22. fordulóban. A helyi szurkolók valósággal megrohanták a sétatéri stadiont, de több mint ezer egyetemista drukker is ellepte az örmény kisvárost. Mint soha az utóbbi tíz évben a lelátókon több mint kétezer néző foglalt helyett.

ERKEDI CSABA

A táblázat dobogósai közötti találkozóra közel száz rendőrt, csendőrt, tűzoltót és rendfenntartó erőket vonultattak fel, de a helyiek sportszerű magatartásának köszönhetően (lehet, ehhez a húsvéti ünnepek szelleme  is hozzájárult) nem történt semmi incidens, sőt, az összecsapás végén a szamosújvári és kolozsvári szurkolók együtt, karonfogva  és énekelve hagyták el a stadiont. A diákegyüttest a helyi szurkolók is megtapsolták, úgy ahogy tették azt az Olimpia játékosaival is.

Ami a meccset illeti, szoros küzdelemnek lehettünk szemtanúi, elmondhatjuk, egyik gárda sem játszott fölényben és nehezen született meg a tapasztaltabb vendégegyüttes győzelme. A középpályát az U FC uralta, ellenben 0–0-s állásnál a hazaiaknak az 51. percben volt egy óriási gólhelyzetük, amikor Vasile Dascăl középpályás szabadon, öt méterről  Rareş Pop kapus kezébe rúgta a labdát. A kolozsváriaknak is voltak lehetőségeik gólszerzéshez, de rendre Dorin Goga, Brian Lemac és Darius Hâmpea mind-mind kihagyta ezeket. És amikor már mindenki várta a találkozó végét (egyesek már el is hagyták a stadiont), a 88. percben az egykor I. ligában is szerepelt Dorin Goga a tizenhatoson belül betalált Mihai Pădure kapujába. Így született meg a sovány, de megérdemelt 1–0-s  U FC siker, elég ahhoz, hogy a Felek aljiak biztonságba érezzék magukat az élen és már gondoljanak a III. ligába jutásért kiírt selejtezőre (ha egyáltalán sor kerül erre, hiszen a harmadosztályban is egyre több csapat  lépett vissza pénzügyi gondok miatt).

Végül a két alakulat összeállítása:

U FC:  Rareş Pop – Ionuţ Budăcan (74. perc Florin Fizeşan), Octavian Abrudan, Marius Ionescu, Victor Manu – Gabriel Giurgiu, Claudiu Rogozan, Rareş Takacs (72. perc Baba Seck) – Darius Hâmpea (52. perc Iuliu Haţieganu), Dorin Goga, Brian Lemac. Edző: Marius Popescu és Szilágyi Zsolt.OLIMPIA: Mihai Pădure – Nicolas Bold, Paul Stuinean, Vlad Pop, Răzvan Gliga (60. perc Ionuţ Sămărtean) –  Sergiu Pop, Vasile Dascăl, Cosmin Mureşan (39. perc Claudiu Anghel) – Vasile Prodan, Alex Rus (72. perc Cristian Şalac), Ovidiu Bondor.  Edző: Laur Aştilean, Adrian Trif és Felfalusi Sándor; technikai igazgató: Kilin Armand Csaba.

Föltétlenül ki kell emeljük a Marius Chiorean, Antal Csaba, Paul Pojar bírói hármas jó teljesítményét, hiszen ők is hozzájárultak helyes ítéleteikkel a mérkőzés problémamentes levezetéséhez.

Az állás: 1. U FC 58 pont/20 mérkőzés, 2. Tordai Üveg Aranyos 47/21 (71–31), 3. Atletic Olimpia 47/21 (43–15).