Edzőváltás a Kolozsvári U FC-nél: Petrea megy, Sabău (vissza)jön

Edzőváltás a Kolozsvári U FC-nél: Petrea megy, Sabău (vissza)jön
Bár már korábban kifelé állt a szekere rúdja, valószínűleg az elvesztett városi derbi (3–4 a Kolozsvári CFR 1907-tel) pecsételte meg a sorsát Anton Petreának a Kolozsvári U FC-nél.

Az egyesület csütörtökön este jelentette be a honlapján és a közösségi oldalain, hogy szakítanak a 48 éves mesterrel és stábjával: vele együtt távozik Cristian Ţermure másodedző, Vasile Gheorghe fizikai felkészítő és Dumitru Hotoboc kapusedző is.

Petreát június 9-én nevezték ki trénerként (az élvonalból kiesett Tirgovicsi/Târgoviştei Chindiától érkezett), mindössze hat mérkőzést töltött az U FC kispadján – ezen időszak alatt egyszer nyert, kétszer vesztett és háromszor remizett a csapata.

Szinte azonnal be is jelentették Toni Petrea utódját: az 55 esztendős Ioan Ovidiu Sabău megkezdheti harmadik regnálását a fekete-fehéreknél (először 2003-ban volt rövid ideig edző, majd az elmúlt idényben az ő nevéhez fűződik a kolozsváriak megmenekülése a kieséstől: miután átvette az együttest, 21 mérkőzésből 11-et megnyert a csapata, bejutott a Román Kupa döntőjébe és a Szuperliga 9. helyén végzett). Sabău a kupadöntő után távozott az U FC-től, mert túl nagy igényeket támasztott a vezetőség a folytatáshoz. Most már nem a rájátszásba jutás a fő cél, hanem a 8–10. helyen zárás. A Nagyszebeni AFC Hermannstadt elleni hétfői meccsen már Sabău ül az U FC kispadján.