Magyar, de nem RMDSZ-es alprefektus Kolozs megyében

Magyar alprefektusa is lesz Kolozs megyének Budai Béla, Gorbó község titkára személyében – adja hírül a ziaruldecluj.com.

A jogász végzettségű Budai a Băsescu-féle Népi Mozgalom Pártja (PMP) támogatásával  nyerte el a megbízatást. A portál tájékoztatásából nem derül ki, hogy milyen egyezségek alapján lett egy PMP-s alprefektusa megyénknek, annyi bizonyos, az RMDSZ való konzultáció elmaradt, sem Csoma Botond megyei elnök, sem Vákár István, a megyei tanács RMDSZ-es alelnöke nem tudott a kinevezésről.

Kolozs megyének két alprefektusi tisztség jár, a másik mandátum a liberális párthoz közel álló Irina Munteanué, akit múlt héten neveztek ki.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A június 9-i választásokon való részvétel fontosságát hangsúlyozták csütörtökön, Kolozsváron az RMDSZ, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Kolozs megyei szervezeteinek elnökei. Csoma Botond, Fancsali Ernő és dr. Schwartz Róbert egybehangzóan rámutattak arra, hogy a pártok között választási versenynek akkor van helye, amikor az nem veszélyezteti a közösségi érdeket. Az európai parlamenti választásokat illetően azonban a politikai erők együttműködnek, így a magyar összefogás listájára kérik a közösség tagjainak szavazatát. Továbbá az önkormányzati választásokon, azokon a helyeken, ahol minden egyes magyar szavazat számít a magyar jelöltek választási sikere szempontjából, nem lépnek választási versenybe az erdélyi magyar pártok.
Belpol