Jó hangulatú tavaszi EKE-küldöttgyűlés Sztánán

Jó hangulatú tavaszi EKE-küldöttgyűlés Sztánán
Április 1-jei humorsziporkákkal fűszerezve zajlott az EKE tavaszi küldöttgyűlése, amelyet a hagyomány szerint idén is a soron következő EKE Vándortábor helyszínén szervezett meg az egyesület. A résztvevőket a Kék Iringó panzió és a Somvirág közösségi ház fogadta.

Megjelent a Szabadság és az EKE – Kolozsvár 1891 turistamelléklete, az Erdély 2023. áprilisi számában.

VERES ÁGNES

A 18 tagszervezet 70 képviselője közül 42-en jöttek el a gyűlésre. A tartalmi beszámolót majd az Erdélyi Gyopár 3. számában lehet olvasni, addig is elárulunk annyit, hogy szó volt az EKE Vári munkálatokról, az idei EKE-napokról, az EKE-honlapról, a kiadványokról, az országos EKE és a tagszervezetek 2022-es tevékenységéről, a pénzügyi jelentésről és természetesen a szervező, a kolozsvári EKE beszámolt az idei, 30. EKE Vándortábor előkészületeiről, amelynek helyszínét a gyűlés után megtekintették a résztvevők.

A jövő évi, 31. tábor megszervezésére már három jelentkező is akadt, de mielőtt bárki örömtáncot járna e hír hallatán, eláruljuk, hogy mindez csak április elsejei tréfaként hangzott el.

Megelégedéssel fogadtuk a hírt, amely szerint jelenleg összesen 1738 tagot mondhatnak magukénak az EKE-tagszervezetek, ez hatvannyolccal több, mint egy évvel ezelőtt.

Szombaton délután a felújított sztánai református templomot tekintették meg a résztvevők Papp Hunor tiszteletes úr idegenvezetésével.

Virágvasárnap, április 2-án virágnéző túrára indultak a küldöttek, és a Riszeg-tető oldala biza kellőképpen elkényeztette a tél után már a tavasz hangulatára vágyó túrázókat. Bimbózó riszegvirág (henye boroszlán), tavaszi hérics, leánykökörcsin, pirosló hunyor, májvirág (kékilonka), tavaszi szellőrózsa tarkította az útvonalat.

Hamarosan beindul az EKE Vándortábor honlapja, itt találhatunk majd részleteket a túrákról, délutáni programokról, további tudnivalókról.

Borítókép:  A résztvevők megtekintették az idei, 30. EKE Vándortábor helyszínét  (Fotó: BÖJTHE-BEYER BARNA)