Játékosállomány-frissítés kolozsvári focicsapatoknál

Játékosállomány-frissítés kolozsvári focicsapatoknál
A bajnoki visszavágók előtt elkezdődött a szokásos játékosmozgás a kolozsvári labdarúgócsapatoknál, az élvonalbeli CFR 1907-nél és a negyedosztály éllovasánál, az U FC-nél is.

A pontlevonása ellenére az utolsó rájátszási pozícióban levő (6. hely, 30 pont) vasutasok újdonsága 23 éves Claudiu Bumba (a képen sárgában), aki az izraeli Hapoel Tel Avivtól érkezik szabadon igazolhatóként. A játékos két és féléves szerződést kötött a CFR 1907-tel, értéke a transfermarkt.com szerint körülbelül egymillió euró.

Karrierje során Bumba játszott a Nagybányai FC-nél (2009–2011/27 mérkőzés, 2 gól), a Marosvásárhelyi ESE/ASA-nál (2011–2015/81 mérkőzés, 15 gól), Roma Primavera (olasz III. liga, 2012–2013/23 mérkőzés, 7 gól) és Hapoel Tel Aviv (2015–2017/23 mérkőzés, 2 gól). Volt korosztályos válogatott is: U17 (11 meccs/3 gól), U19 (6 meccs) és U21 (16/2), de van egy felnőtt nemzeti mérkőzése is: 2012. január 27-én a Türkmenisztán elleni barátságos mérkőzésen.

A korábban emlegetett nagy visszatérő, Ciprian Deac a klubelnök, Iuliu Mureşan szerint megoldotta kazah Tobollal való szerződésének felbontását, s ő is megy a vasutasok edzőtáborába Ciprusba. Sajtóhírek szerint másik is visszatérő is várható, Gabi Mureşan anyagi okok miatt távozni akar a Marosvásárhelyi ESE-től, s a 35 évét februárban betöltött hátvéd visszatérne a CFR-hez.

Elutazás előtt a CFR megvált volna két játékosától, az örök reménység szintjén megmaradt Sergiu Negruţ-tól és Andrei Tânc-től. Ők azonban nem válaszoltak erre, így maradnak (Kolozsvárott) a klub szolgálatára. A gólkirály Cristi Bud távozásáról viszont nincsen szó.

A CFR edzőtáborba utazó kerete (edző: Miriuţă László):

Kapusok: Vâtcă, Mincă, Marc. Hátvédek: Tiago Lopes, Peteleu, Larie, Andrei Mureşan, Camora, Horj, Csiki Norbert (junior). Középpályások: Laurenţiu Rus, Gomelt, Sorsa, Fernando Nascimento, Păun, Neagu, Alexandru Chiriţă, Nouvier, C. Sârbu, Pintea, Juan Carlos Real Ruíz. Csatárok: Bud, Dan Roman, Omrani.

Távozók: Hodgyai László és Cristian Ene. Érkezők: Bumba és Deac.

Tervezett edzőmeccsek: 17-én az orosz Ufa FC ellen, 20-án a ciprusi Karmiotissa ellen, 24-én a lengyel Arka Gdynia ellen és 27-én a lengyel Korona Kielce ellen.

A bajnokságban február 4. környékén a Bukaresti Steaua lesz a CFR ellenfele idegenben.

A Kolozsvári U FC közösségi oldalán bejelentette, hogy hét játékostól megválik 2017-ben: Rareș Cândea, Flavius Nistor (ő egyébként sosem kapott bizonyítási lehetőséget), Adrian Pop Solovăstru, Horațiu Popa, Alin Arman, Kilin Krisztián és Mădălin Bercea nem lesz tagja a keretnek. A III. ligás Nemeszsuki Egyesüléstől három játékos érkezik: a 23 esztendős Tinuţ Budăcan jobbhátvéd, az egy évvel idősebb Marius Ionescu középhátvéd és a vele egykorú Claudiu Adrian Rogozan középpályás. Visszatér a sérülésből felgyógyult veterán Alex Păcurar (34 éves).

Az U FC első előkészületi meccsét a negyedosztályú Vajdahunyadi MSC ellen vívja február 4-én, majd jönnek a III. ligás ellenfelek: Dévai Vár, Alsógáldi Ipar és Nemeszsuki Egyesülés (utóbbi kétszer is, február 7-én és 25-én). A helyszín mindegyik esetben a Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportpark. A Marius Popescu edzette kolozsvári gárda a visszavágók első fordulójában február 26-án szabadnapos. Az U FC 40 ponttal, 82–5-ös gólaránnyal első helyen zárta az őszi szakaszt, 13 győzelem mellett egy döntetlen jegyzett.