Iohannis: Románia támogatja a digitális zöldigazolvány bevezetését

Iohannis: Románia támogatja a digitális zöldigazolvány bevezetését
Románia támogatja az Európai Uniós digitális Covid-igazolvány gyors és egységes bevezetését - jelentette ki Brüsszelben, az Európai Tanács rendkívüli ülésén a román államfő.

A COVID-19 világjárvány európai szintű koordinációjával kapcsolatban az uniós vezetők tudomásul vették az oltási kampányok eredményeit, és hangsúlyozták a folyamat felgyorsított üteme fenntartásának fontosságát, valamint a vakcinagyártás és -ellátás megerősítésére irányuló erőfeszítéseket az Unió egész területén. Az állam- és kormányfők hangsúlyozták annak fontosságát, hogy a világjárvány kezelése és a nyári idényre való felkészülés során további összehangzó és körültekintő intézkedéseket hozzanak, és üdvözölték az úgynevezett digitális zöldigazolvány bevezetésével kapcsolatos uniós szintű megállapodást.

Klaus Iohannis üdvözölte, hogy a megegyezés született az igazolvány ügyében, és azt mondta: ügyelni kell arra, hogy ez ne korlátozza a polgároknak a szabad mozgáshoz való alapvető jogának gyakorlását - tájékoztat az Államelnöki Hivatal közleménye.