Ingyenes családi musical: A gyermek, aki nem tudta, miért jár iskolába

Ingyenes családi musical: A gyermek, aki nem tudta, miért jár iskolába
Kolozsváron mutatja be zilahi szülőkkel és gyermekekkel szervezett kreatív műhelyfoglalkozása nyomán megalkotott zenés családi előadását a MiniReactor. A Iulius Parkban megtekinthető A gyermek, aki nem tudta, miért jár iskolába (Copilul care nu știa de ce merge la școală) című román nyelvű előadásra a belépés ingyenes, de a helyek száma korlátozott – olvasható a MiniReactor közleményében.

Mint írják, az Ana Cucu-Popescu dramaturg vezetésével zajlott zilahi műhelytevékenységen az iskoláról, annak céljáról beszélgettek a részvevők, arról, milyen érzést kelt a diákokban és hogyan lehetne ezt javítani. A foglalkozáson elhangzott történeteket Selma Dragoș dramaturg, rendező humoros és elbűvölő előadássá fűzte, amely egyben temérdek kérdést is felvet.

„Az iskola valóságos rejtély András (Andrei) számára, aki Mátyással (Matei) és Szófiával (Sofia) együtt szelíd és jóságos tanci osztályában kezdi a tanulást. Miért kell iskolába járni? A tanító néni énekel és játszik a gyerekekkel, de minden jel szerint nincs erre válasza. Az elégedetlen szülők panaszt tesznek, a Szinisztérium pedig válaszként bűvös szemüveget küld a tanítónak, amitől többé semmi jót nem képes a gyerekekben látni. A három gyermek élete az iskolában és otthon is egyre nehezebbé válik. Mit lehet tenni?” – olvasható a közleményben.

A Zilahi Történeti és Művészeti Múzeummal és a Iulius Mall bevásárlóközponttal partnerségben színpadra kerülő 50 perces előadást hétévesnél nagyobb gyerekeknek ajánlják megtekintésre családjaikkal együtt. A produkciót a Iulius Parkban első alkalommal július 28-án, csütörtökön láthatják az érdeklődők délelőtt 11 órától, majd ugyanebben az időpontban 30-án és 31-én is megtekinthető.

(Borítókép: Jelenet az előadásból. Fotó: Cătălin Grigoriu)

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Betegség miatt elmarad a Kolozsvári Állami Magyar Színház ma este 7 órától műsorra tűzott Amerika című előadása – tájékoztatott az intézmény.
KultSzínTér
Elmarad a Kolozsvári Állami Magyar Színház ma este 19 órától műsorra tűzott A mélyben című előadása – tájékoztatott az intézmény.
KultSzínTér