GézenZUG – Gyerekszínházi hét a Váróterem Projektnél

GézenZUG – Gyerekszínházi hét a Váróterem Projektnél
Gyerekszínházi hetet szervez március 20–25 között a Váróterem Projekt, a programsorozat alatt előadják az évek során bemutatott öt gyermekelőadást, derül ki a társulat közleményéből. A gyerekszínházi hetet Bertóti Johanna Fütyülünk a világra című koncertje zárja. A fesztivál helyszíne a társulat állandó játszóhelye, a ZUG (Traian utca 40-42), amelynek elnevezését játékosan a fesztivál nevébe is belefoglalták a szervezők: GézenZUG.

A rendezvénysorozat programjában nyilvános, valamint szervezett közönségnek játszott előadások is szerepelnek. „Nyilvános előadásainkra kicsiket, nagyobbakat és egészen nagyokat, családokat, párokat és magányos lovagokat egyaránt várunk”, olvasható a közleményben.

Mint írják, a GézenZUG elsődleges célja, hogy gyerekelőadásaikkal, amelyeket az utóbbi időben ritkábban tűztek műsorra, ismét megörvendeztessék a fiatal közönséget, és ezáltal erősítsék a társulat gyerekszínházi profilját. A fesztiválra két régen játszott előadásukat is (Szökevény szeplők, A magányosan sétáló macska) felújítják, részben új szereposztással.

Bertóti Johanna, aki a társulat több előadásában dramaturgként vett részt, a gyerekelőadásokban pedig kiemelt szerepe van, a GézenZUG utolsó napján Fütyülünk a világra című interaktív verses gyerekkoncertjével is jelen lesz.

A szervezők az előre lebeszélt, szervezett előadásokra is várják a színházkedvelő gyerekeket, érdeklődni a 0740 901 389 telefonszámon lehet.

Az előadásokban szereplő színészek, zenészek: Bertóti Johanna, Csepei Zsolt, Imecs-Magdó Levente, Sebők Maya, Sipos Krisztina, Udvari Tímea.

varosnapokHirdetés

Részletes program a www.varoterem.ro honlapon, vagy a társulat Facebook-oldalán.