Folytatná az RMDSZ-szel az együttműködést a PSD

Folytatná az RMDSZ-szel az együttműködést a PSD
A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Marcel Ciolacu vasárnap kijelentette, hogy a szociáldemokraták folytatni akarják az RMDSZ-szel az együttműködést, és javasolni fogja a koalíciós vezetőkkel való megbeszélésen, hogy a Szövetség az energiaügyi és az európai alapok minisztériumát vegye át a kormányfőcserét követően megalakuló jövendőbeli kormányban.

„Kollégáim határozottan egyetértenek azzal, hogy az RMDSZ-szel folytassuk az együttműködést, és felvetődött ez a javaslat” - nyilatkozta az újságíróknak Ciolacu a PSD vezetőségi tagjaival lezajlott megbeszélése után. Hozzátette, ezt a javaslatot fogja Nicoale Ciucă kormányfő, PNL-elnök és Kelemen Hunor RMDSZ-elnök elé terjeszteni a megbeszélésen, amelyre vélhetően még a nap folyamán sor kerül. Rámutatott, két nagyon fontos tárcáról van szó, és tudomásuk szerint az RMDSZ rendelkezik a megfelelő szakemberekkel a két miniszteri tisztség betöltésére.

Arra a kérdésre, hogy ez azt jelenti, hogy nem tartják be a PSD és a PNL közötti protokollumot, Ciolacu így válaszolt: '”Egy politikai megállapodás célja a parlamenti többség megteremtése, nem pedig bizonyos dolgok elosztása”. Hozzátette, másfél év alatt változott a helyzet, és most aszerint döntenek, hogy „ki a legalkalmasabb bizonyos minisztériumok vezetésére” – idézi az Agerpres a PSD-elnököt.

Borítókép: Marcel Ciolacu, forrás gov.ro