Fokozottan ellenőrzik a polgári óvóhelyek állapotát

Fokozottan ellenőrzik a polgári óvóhelyek állapotát
Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség képviselői fokozottan ellenőrzik a polgári óvóhelyek állapotát – jelentette ki Raed Arafat. Az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) vezetője pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: nagyon kicsi a valószínűsége, hogy ezekre a menedékhelyekre valóban szükség lesz. De ki kell üríteni őket, ha az eredetitől eltérő rendeltetésük lett időközben.

Rámutatott, egyes óvóhelyek a lakótársulások, mások a helyi hatóságok adminisztrációja alá tartoznak, de vannak olyan helyiségek is, amelyeket senki nem kezel.

„Ez nem újdonság, ezt már sokszor elmagyaráztuk, csak senki nem gondolta, hogy lesznek olyan helyzetek, amikor jó felkészülni. Ez nem azt jelenti, hogy problémákra számítunk, de a felkészülés kötelező. A háztömbökben lévő óvóhelyek egy részét más célokra használják. Ezeket át kell rendezni, és vissza kell állítani rendeltetésszerű használatukat. Ezzel az IGSU és a helyi hatóságok munkatársai foglalkoznak” – mondta.

Leszögezte, minden óvóhelynek szánt helyiséget ki kell takarítani, és fel kell szerelni a szükséges minimummal, legalább takarókkal, s felszólította a lakótársulásokat és a helyi hatóságokat, hogy ezt tegyék meg.

Az IGSU dokumentuma szerint Kolozsváron 161 óvóhely van, papíron tehát jól állunk, de hogy milyen állapotok uralkodnak ezekben a helyiségekben, arról nincsenek pontos információk. 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Orosz rakéta- és dróntámadás érte az ukrán fővárost és a nyugat-ukrajnai Lviv régiót vasárnap – közölték ukrán tisztviselők. Készültségbe helyezték a lengyel ügyeletes légierőt, mivel az egyik orosz rakéta megsértette Lengyelország légterét.
Külpol