Egy éve játszunk! – jótékonysági zárórendezvény szombaton

Egy éve játszunk! – jótékonysági zárórendezvény szombaton
Az Én is szeretnék játszani! projekt 2016 tavaszán indult. Születésnapi rendezvénysorozatukat székházavató játszótérrel kezdték, majd Együtt vagy külön? címmel minikonferenciát szerveztek a fogyatékkal élők nevelésének kérdéseiről. Az egyéves ünnep záróeseménye a július 8-i jótékonysági aukció és koncert. A rendezvény helyszíne a Donát út 160. szám alatti Kolozsvári Rádió koncertterme: 19 órakor kezdődik a művészeti aukció, 20 órakor pedig a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar koncertje. Az esemény társszervezője a Kolozsvári Rádió, kiemelt partnere a Babeş–Bolyai Tudományegyetem, a jótékonysági kortárs művészeti aukció szakmai partnere pedig a Quadro Galéria. Az est házigazdája Szilágyi Szabolcs.

A szervezők örömmel fogadták, hogy az elmúlt időszakban több helyi képzőművész is felajánlotta a munkáját a projekt számára. Ezek a felajánlások indították el bennük a jótékonysági aukció gondolatát; és a munkájukat korábban felajánlott alkotókon kívül további művészeket szólítottak meg, akik szintén pozitívan reagáltak a megkeresésre.

Az aukció bevételéből a projekt székházában szeretnének berendezni egy konyhát, ahol a fogyatékkal élők lehetőséget kaphatnának a szakácskodásra – elindítva ezzel a projekt Én is szeretnék dolgozni! támogatói programját.

Az Én is szeretnék játszani! projekt keretén belül Müller Péter Sziámival tavaly, a Baltazár Színház kolozsvári vendégszereplésén, a Graffaló című előadásban találkozhattak az érdeklődők. Idén, az egyéves születésnap záróeseményén a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar koncertezik.

A koncertre 20, 30, 40 és 50 lejes adományjegyek válthatók kezdés előtt a helyszínen.

A jótékonysági kortárs művészeti aukción a vásárlás felté­telei a következők: helyben lehet fizetni lejben és euróban, vagy a vásárlási szándékot jelezni. Utóbbi esetben a vásárló adatait feljegyezik, így a fizetés utalással történik lejben, a BNR napi árfolyama szerint. Az alkotást a vásárló a fizetési bizonylat felmutatásával átveheti az Életfa Családsegítő Egyesületnél.