Csak online lehet gépjármű-beiratáshoz időpontot igényelni

Csak online lehet gépjármű-beiratáshoz időpontot igényelni
Kolozs Megye Prefektusi Hivatala pénteken döntött arról, hogy a gépjármű-bejegyzési kérelmezéseket ezentúl kizárólag online lehet majd továbbítani, elkerülve az órákig tartó sorbanállást. A környezetvédelmi bélyeg megszüntetését követően rohamosan megnőtt a gépjármű-bejegyzési kérelmezések száma, és az online regisztrációval küszöbölnék ki a sorbanállást.

– Kolozs Megye Prefektusi Hivatala három ügyfélfogadási ablakot bocsájt rendelkezésre a gépjármű -bejegyzési iratcsomó benyújtására on-line regisztráció és időpont előjegyzést követően magán- és jogi személyek számára. Az első előjegyzést március negyedikén lehet igényelni, március hetedikére. Eddig egyetlen ablakhoz lehetett online előregisztrálni (négyes számú ablak), amire 2015 márciusa óta van lehetőség. Mivel a környzetvédelmi bélyeg felszámolását követően számottevően megnőtt a gépjárművek forgalomba iratásának kérelmezése, az online regisztráció esetében is három hónapnál hosszabb a várakozási időt kell várni – indokolta az online előjegyzés bevezetésének szükségességét közleményében a prefektúra.

Azok a kolozsváriak, akik online szeretnék előjegyeztetni magukat a gépjárművek bejegyzéséhez szükséges iratcsomó benyújtásához, a www.spcrpcivcluj.ro weboldalon tehetik ezt meg, a kereszt- és családnév, telefonszám, e-mail-cím és alvázszám megadásával. A regisztrációt követően e-mailben kapnak értesítést arról, melyik dátumon, hány órakor és melyik ablaknál kell majd megjelenniük.

– A kapott időpontban a kérelmezőknek a forgalmi engedélyeket kibocsátó ügyosztályhoz kell fordulniuk. Amennyiben nem jelennek meg, a foglalást törlik – áll még a közleményben.

(Borítókép: MEDIAFAX)