Ciolacu: nem lesz többletadó a magánnyugdíjakon

Ciolacu: nem lesz többletadó a magánnyugdíjakon
A kormánynak nem áll szándékában többletadót kiróni a magánnyugdíjakra - jelentette ki a mai kormányülés elején a miniszterelnök, aki szerint a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) álhíreket terjeszt.

Marcel Ciolacu az USR elnökének hétfői nyilatkozatára reagált, amelyben Cătălin Drulă felszólította a szociáldemokratákat és a liberálisokat, hogy hagyjanak fel a nyugdíjrendszer kettes pillére elleni „támadásokkal”. Az ellenzéki alakulat elnöke szerint a kormánypártok egy törvénymódosítással 20 százalékig terjedő adót szándékoznak kiróni a magánnyugdíjakra.

A miniszterelnök szerdán leszögezte, senkinek nem áll szándékéban többletadót kivetni a magánnyugdíjakra. „Két hónappal ezelőtt azzal vádoltak meg bennünket, hogy államosítani akarjuk a magánnyugdíjakat, most meg azzal, hogy többletadót vetünk ki rájuk. Senkinek sincs ilyen terve” - fogalmazott.

Ciolacu ugyanakkor felkérte az USR politikusait, hogy az álhírek terjesztése helyett inkább „adjanak számot a vakcinákra elköltött egymilliárd euróról” és arról a „több száz millió euróról, amit elloptak a koronavírus-járvány alatt”.

A kormányfő emellett felszólította Marcel Boloş pénzügyminisztert, javasoljon megoldást az adótörvénykönyv vitatott előírásának tisztázására úgy, hogy „az ne hagyjon helyet a találgatásoknak”.

(Fotó: www.gov.ro)