BL-középdöntős a Győr a címvédő bukarestiek újabb legyőzésével

BL-középdöntős a Győr a címvédő bukarestiek újabb legyőzésével
A Győri Audi ETO KC bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjébe, miután a csoportküzdelmek során másodszor is legyőzte a címvédő Bukaresti MSC csapatát, ezzel pedig négy forduló után is százszázalékos.

A meccs úgy végződött 33–25-re, hogy a félidőben még a román csapat vezetett 13–11-re, és a 45. percben még 20–20 volt az állás. Nora Mörk 12 góllal, Kiss Éva pedig szenzációs kapusteljesítménnyel járult hozzá a sikerhez.

A győriek a világ legjobb beállósának tartott Heidi Löke nélkül léptek pályára, miután csapat egy órával a meccs előtt bejelentette, hogy Löke várandós, és ebben a szezonban már nem lép pályára.

Az első félidőben a vendégcsapat végig 1–2 góllal vezetett, a kocka akkor fordult, amikor a második félidőben 13–16-nál a győriek egy 6–1-es rohammal átvették a vezetést. 20–20-nál ismét egyenlő volt, de aztán ellépett a Győr 24–21-re, amitől megroppant a címvédő: sorra adta el a labdákat, így a házigazdák szemszögéből a vége már igazi örömjátékot hozott.

Mint ismeretes, az előző idényben a Bukarest és a Győr vívta a döntőt, akkor a fővárosiak büntetőkkel bizonyultak jobbnak.

A csoportokból az első három helyezett jut a 12-es középdöntőbe, és viszi magával az egymás elleni eredményeket. A Győr a mostani győzelmével már biztosan továbblépett.