Bajnokok Ligája: több csapattal bővülhet a nyolcaddöntő mezőnye

Bajnokok Ligája: több csapattal bővülhet a nyolcaddöntő mezőnye
Akár hat csapat is biztosíthatja továbbjutását kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik, utolsó előtti fordulójában.

Az E-csoportból az Atlético Madrid és az SS Lazio Róma kerülhet már most a 16 közé, a spanyoloknak ehhez a holland Feyenoord Rotterdam otthonában kell győzniük, míg az olaszoknak – akik a Serie A-ban szombaton kikaptak a mindaddig nyeretlen Salernitana vendégeként – az egyetlen ponttal sereghajtó skót Celtic Glasgow felett kell diadalmaskodniuk, és bízniuk a madridiak sikerében. Az olasz fővárosban a mérkőzés egyik megfigyelője a román Alexandru Deaconu lesz.

Az F-csoportból a Paris Saint-Germain és a Borussia Dortmund léphet tovább, a francia bajnoknak ehhez vissza kell vágnia a Newcastle Unitednak az Angliában elszenvedett 4–1-es vereségért, viszont arra is szüksége van, hogy a németek pontot szerezzenek a San Siróban az olasz AC Milan ellen. A dortmundiak győzelem esetén már tét nélkül lépnének pályára a zárófordulóban. Utóbbi találkozóra romániai játékvezetői brigádot küldtek: a nagykárolyi Kovács István fújja a sípot, Vasile Marinescu és Ovidiu Artene lesz a partjelző, Marcel Bîrsan a tartalékbíró, míg a VAR-szobában Cătălin Popa segédkezik a holland Pol van Bökelnek. Kovács ebben az idényben már a harmadik BL-csoportmérkőzést vezeti a Newcastle United–PSG és az Arsenal–FC Sevilla (2–0) találkozó után.

A G-csoportban Gulácsi Péter és Orbán Willi csapata, a német RB Lipcse a hozzá hasonlóan már biztos továbbjutó, címvédő Manchester City otthonában vendégeskedik, az angol bajnok pedig döntetlennel a csoportelsőségét is bebiztosítaná.

A H-csoportban a katalán FC Barcelona és a portugál FC Porto összecsapásán döntetlennel akár mindkét gárda nyolcaddöntős lehet, ezt viszont befolyásolhatja a Sahtar Donyeck Royal Antwerpen elleni találkozójának eredménye. A papírforma szerint nem túl valószínű, hogy a kedden pályaválasztó ukrán csapat vereséget szenved a belgáktól, így a Barçának és a Portónak is győzelemre kell játszania, ami élvezetes összecsapást eredményezhet.

A tervezett program, Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló (a mérkőzések – két kivétellel – 22 órakor kezdődnek):

E-csoport: • SS Lazio (olasz)–Celtic Glasgow (skót) – 19.45-kor, élőben közvetíti a DigiSport1, az Orange Sport2 és a Prima Sport1 tévéadó • Feyenoord Rotterdam (holland)–Atlético Madrid (spanyol) – Prima Sport5. A csoport állása: 1. Atlético 8 pont, 2. Lazio 7, 3. Feyenoord 6, 4. Celtic 1.

F-csoport: • Paris Saint-Germain (francia)–Newcastle United (angol) – DigiSport3, Orange Sport2 és Prima Sport1 • AC Milan (olasz)–Borussia Dortmund (német) – DigiSport1, Orange Sport1 és Prima Sport2. Az állás: 1. Dortmund 7 pont, 2. PSG 6, 3. Milan 5, 4. Newcastle 4.

G-csoport: • Manchester City (angol)–RB Lipcse (német) – DigiSport4, Orange Sport3 és Prima Sport4 • Young Boys Bern (svájci)–Crvena Zvezda Belgrád (szerb). Az állás: 1. (és továbbjutott) Man. City 12 pont, 2. (és továbbjutott) Lipcse 9, 3. Crvena Zvezda 1 (5–10), 4. Young Boys 1 (4–11).

H-csoport: • Sahtar Donyeck (ukrán)–Royal Antwerp (belga) – 19.45, Hamburgban játsszák, DigiSport2 és Prima Sport2 • FC Barcelona (spanyol)–FC Porto (portugál) – DigiSport2, Orange Sport4 és Prima Sport3. Az állás: 1. Porto 9 (9–3), 2. Barcelona 9 pont (8–2), 3. Sahtar 6, 4. Antwerpen 0.