Bajnokok Ligája: első mérkőzésére készül a Lipcse a Crvena Zvezda ellen

Bajnokok Ligája: első mérkőzésére készül a Lipcse a Crvena Zvezda ellen
A magyar válogatott Gulácsi Pétert és Orbán Willit foglalkoztató RB Lipcse a szerb Crvena Zvezdát fogadja szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában.

A két gárda még sosem vívott egymással tétmérkőzést, a történelmi meccset pedig várhatóan magyar szereplő nélkül rendezik a Red Bull Arenában. A csapatkapitány Willi Orbán ugyanis térdsérülése után lábadozik, míg az egy éve kidőlt Gulácsi már hadra fogható, de egyelőre csak a Német Kupában állt ismét a kapuban, a legutóbbi Bundesliga-fordulóban a kispadon kapott helyet.

A G-csoportban érdekelt lipcseiek a svájci Young Boys Bern 3–1-es legyőzésével rajtoltak a BL-ben, majd csaknem három hete 3–1-re kikaptak odahaza a címvédő Manchester Citytől, s az utóbbi négy tétmérkőzésükből csak egyet tudtak megnyerni. A szerb bajnok szintén 3–1-re kapott ki az angol elitalakulattól, a Young Boys ellen pedig csak döntetlenre volt képes (2–2), de a BL-t leszámítva az idénybeli 11 találkozóján mindössze két vereséget szenvedett. Marco Rose lipcsei vezetőedző együttese mellett szól, hogy a Bajnokok Ligájában az elmúlt 16 csoportmeccséből 12-szer legalább két gólt szerzett.

Az F-jelű négyesben a hárompontos Paris Saint-Germain fogadja a kétpontos AC Milant. A franciáknak van mit kijavítani, ugyanis az előző körben 4–1-re alulmaradtak Newcastle-ban, s legutóbb 2001-ben kaptak ennyi gólt a BL-csoportkörben. Az olasz gárda hálója ugyanakkor érintetlen maradt az elmúlt négy csoportmérkőzésén a Bajnokok Ligájában.

A csoport sereghajtójaként egy ponttal szerénykedő Borussia Dortmund sok jóra nem számíthat szerdán Newcastle-ban. Az északangolok azzal büszkélkedhetnek, hogy otthon az utóbbi 29 európai kupameccsükből – 21 győzelem és 7 döntetlen mellett – csupán egyet vesztettek el.

A szerdai program, Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló (a mérkőzések – két kivétellel – 22 órakor kezdődnek):

E-csoport: • Feyenoord Rotterdam (holland)–SS Lazio Róma (olasz) – 19.45-kor, élőben közvetíti a DigiSport2, az Orange Sport3 és a Prima Sport2 tévéadón • Celtic Glasgow (skót)–Atlético Madrid (spanyol) – DigiSport4, Orange Sport4 és Prima Sport4. A csoport állása: 1. Atlético 4 pont (4–3), 2. Lazio 4 (3–2), 3. Feyenoord 3, 4. Celtic 0.

F-csoport: • Paris Saint-Germain (francia)–AC Milan (olasz) – DigiSport1, Orange Sport1 és Prima Sport1 • Newcastle United (angol)–Borussia Dortmund (német) – DigiSport2, Orange Sport2 és Prima Sport2. Az állás: 1. Newcastle 4, 2. PSG 3, 3. Milan 2, 4. Dortmund 1.

G-csoport: • RB Lipcse (német)–Crvena Zvezda (szerb) – Prima Sport5 • Young Boys Bern (svájci)–Manchester City (angol) – DigiSport3, Orange Sport3 és Prima Sport3. Az állás: 1. Man. City 6, 2. Lipcse 3, 3. Young Boys és Crvena Zvezda 1–1 (mindkettő 3–5-ös gólarány).

H-csoport: • FC Barcelona (spanyol)–Sahtar Donyeck (ukrán) – 19.45-kor, DigiSport1, Orange Sport2 és Prima Sport1 • Royal Antwerpen (belga)–FC Porto (portugál). Az állás: 1. Barcelona 6, 2. Porto 3 (3–2), 3. Sahtar 3 (4–5), 4. Antwerpen 0.