Bajnokok Ligája: öt csapat kedden már a továbbjutásért játszik

Bajnokok Ligája: öt csapat kedden már a továbbjutásért játszik
Öt csapat már a továbbjutásért is játszik kedden a labdarúgó Bajnokok Ligájában, amelyben a negyedik forduló első játéknapján nyolc mérkőzést rendeznek.

Az F-csoportban a címvédő és három fordulót követően százszázalékos Real Madridnak a saját kezében van a sorsa. A spanyolok Varsóban találkoznak az egy hete otthon 2–1-re legyőzött ukrán Sahtar Donyeckkel, és amennyiben nem kapnak ki, máris biztosíthatják a helyüket a sorozat egyenes kieséses tavaszi folytatására. A Real harmadszor nyerhet meg egymás után hat BL-találkozót, az előző két hasonló sorozat végén, 2014-ben és idén a trófeát is begyűjtötte. Olasz vezetőedzője, Carlo Ancelotti pedig egy újabb győzelemmel beérheti a BL-rekorder skót Sir Alex Fergusont, aki 102 BL-meccset nyert.

A csoportban a három magyar válogatott játékost foglalkoztató RB Lipcse a skót Celtic Glasgow vendége lesz, amelyet egy hete otthon 3–1-re legyőzött. A német együttesből sérülés miatt korán kivált Gulácsi Péter, a térdszalagszakadást szenvedett, és azóta már megoperált csapatkapitányra hosszú kényszerpihenő vár. A karszalagot megöröklő Willi Orbán, valamint Szoboszlai Dominik a BL-meccshez hasonlóan a hétvégi bajnoki összecsapáson is kezdőként lépett pályára, a lipcseiek Mainzban játszottak döntetlent. A csoportkört két vereséggel kezdő RB Lipcse kedden akár a második helyre is felléphet, amely a továbbjutáshoz jó alap lehet számára a hátralévő két fordulóra.

A G-csoportban két együttes már reménykedhet abban, hogy biztosítja helyét a nyolcaddöntőben. A címvédőhöz hasonlóan szintén hibátlan Manchester Cityt a Gracenote elemzőcég a Real Madrid előtt a leginkább esélyesnek tekinti a végső sikerre, az angoloknak 24, a spanyoloknak 22 százalékos esélyt ad a trófea megnyerésére. A City az FC Koppenhága elleni dániai győzelemmel már biztosan bejut a 16 közé, illetve döntetlen esetén akkor, ha az FC Sevilla nem tud nyerni a Borussia Dortmund vendégeként. A német csapat szombaton a Bundesligában 2–2-es döntetlent játszott otthon a Bayern Münchennel, és szintén reálisan bízhat a nyolcaddöntő keddi elérésében. Ehhez szintén nyernie kellene, ami a spanyolok ellen otthon kötelező feladat számukra, illetve abban az esetben már egy döntetlennel is tervezhetnek a tavaszi folytatással, ha a Koppenhága nem kerekedik a kiváló formában lévő Manchester City fölé. A spanyol Josep Guardiola csapata a Premier League szombati játéknapján a Southampton elleni 4–0-s hazai győzelemmel hangolt a keddi találkozóra, az elmúlt hónapokban nagyszerű teljesítményt nyújtó norvég–angol sztárcsatára, Erling Braut Håland pedig ezúttal is betalált.

A H-csoportból két együttes juthat tovább, az éppen egymással meccselő Paris Saint-Germain, valamint a Benfica Lisszabon. Ehhez a franciáknak és a portugáloknak is győzniük kell, tehát a nyolcaddöntő most még csak egyiküknek sikerülhet, amelyhez viszont még az is kell, hogy az olasz Torinói Juventus ne nyerjen az izraeli Makkabi Haifa otthonában.

A kiegyenlített E-csoportból még egyik csapat sem juthat tovább, a négyes rangadóján az olasz AC Milan a hozzá hasonlóan négy ponttal álló Chelsea-t fogadja, és igyekszik visszavágni a múlt héten az angolok vendégeként elszenvedett 3–0-s vereségért.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló (a mérkőzések – két kivétellel – 22 órakor kezdődnek):

E-csoport: • Dinamó Zágráb (horvát)–Red Bull Salzburg (osztrák) • AC Milan (olasz)–Chelsea (angol) – élőben közvetíti a DigiSport1, az Orange Sport1 és a Prima Sport1 tévéadó. A csoport állása: 1. Salzburg 5 pont, 2. Chelsea 4 (4–2), 3. Milan 4 (4–5), 4. Zágráb 3.

F-csoport: • Sahtar Donyeck (ukrán)–Real Madrid (spanyol) – DigiSport2, Orange Sport2 és Prima Sport2 • Celtic Glasgow FC (skót)–RB Lipcse (német). Az állás: 1. Real Madrid 9 pont, 2. Sahtar 4, 3. Lipcse 3, 4. Celtic 1.

G-csoport: • FC Koppenhága (dán)–Manchester City (angol) – 19.45-kor, DigiSport2, Orange Sport2 és Prima Sport1 • Borussia Dortmund (német)–FC Sevilla (spanyol) – DigiSport4, Orange Sport4 és Prima Sport4. Az állás: 1. Man. City 9 pont, 2. Dortmund 6, 3. Sevilla 1 (1–8), 4. Koppenhága 1 (0–8).

H-csoport: • Makkabi Haifa (izraeli)–Torinói Juventus (olasz) – 19.45-kor, DigiSport1, Orange Sport3 és Prima Sport2 • Paris Saint-Germain (francia)–Benfica Lisszabon (portugál) – DigiSport3, Orange Sport3 és Prima Sport3. Az állás: 1. PSG 7 pont (6–3), 2. Benfica 7 (5–2), 3. Juventus 3, 4. Makkabi Haifa 0.