Az USR (is) megmentené Romániát Liviu Dragneatól

Az USR (is) megmentené Romániát Liviu Dragneatól
A liberális pártelnök, Raluca Turcan mellé csatlakozott az USR (Mentsétek meg Romániát) elnöke, Nicusor Dan is, és szintén Facebook nyilatkozatban tette közzé, hogy hasonlóan a liberálisokhoz, ők is ellene lesznek a PSD pártelnök, Liviu Dragnea képviselői mandátumának a megerősítéséhez – tájékoztat a Hotnews hírportál.

Ugyanakkor nevetségesnek tartotta a PSD ügyvédjének, Florin Iordache ügyvédnek a kijelentését, miszerint a mandátum és a választásokkal kapcsolatos jogerős ítélet nem összeférhetetlen, mivel nem vonatkozik régmúlt cselekedetekre. “Milyen választási csalásról szólhat  a képviselőház szabályzata, talán az elkövetkezőkre?” – teszi fel a kérdést Nicusor Dan.   

Amint arról korábban beszámoltunk, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Raluca Turcan Facebook bejegyzésében tette közzé, hogy a liberálisok kérni fogják a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea képviselői mandátumának az érvénytelenítését. A képviselőház szabályzatára hivatkoznak, amely előírja, hogy valamely képviselő megválasztása érvényteleníthető abban az esetben, ha az illetőt véglegesen elítélték választással kapcsolatos bűncselekményért. Turcan szerint az Alkotmánybíróságot is megkeresik az ügyben.