Átlátszó lények címmel nyílik tárlat Balla Árpád Zoltán fotóiból

Átlátszó lények címmel nyílik tárlat Balla Árpád Zoltán fotóiból
Balla Árpád Zoltán székelyudvarhelyi születésű fotóművész fényképeiből Átlátszó lények (Ființe transparente) címmel nyílik kiállítás március 9-én, csütörtök délután 5 órától a kolozsvári Művészeti Múzeumban – olvasható a tárlat beharangozójában.

Mint írják, fotóin keresztül Balla Árpád Zoltán a témák széles spektrumát járja körül, a lényeget megragadva pedig alkotásai révén betekintést enged az élő és tárgyi világ különböző perspektíváiba. Kolozsvári kiállításának megnyitóján bemutatják Átlátszó lények című könyvét is: a kiadvány a fénykép-reprodukciók mellett olyan leveleket és személyes írásokat is tartalmaz, amelyek igyekeznek megmutatni a fotográfiai alkotás, valamint az emberi történetmesélés kettős képét. Ez a komplementaritás olyan kötetet eredményez, amely betekintést enged a szellem és a gondolat immateriális világába, a megértéshez szükséges szinergiára összpontosít – derül ki a beharangozóból.

Balla Árpád Zoltán Székelyudvarhelyen született 1957-ben. Tanulmányait a Tamási Áron Gimnáziumban kezdte, majd egyetemi diplomáját Brassóban szerezte. 1975 óta tevékenykedik fényképészként, azóta számos kiállítást szervezett. A Romániai Fényképészek Országos Szövetségének tagja, a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Fotóklubnak pedig alapítója. Munkásságát több alkalommal is díjazták, többek között a Fényképészek Nemzetközi Szövetségének (FIAP) elismerését is megkapta.

Az Átlátszó lények című tárlat március 9. és 26. között látogatható a Művészeti Múzeumnak otthont adó Bánffy-palotában.