A Palocsay-kert közelében épülhet az új gyerekkórház

Mariana Leş liberális megyei tanácsos egy rádióinterjúban elmondta, hogy az új gyerekkórház egyik lehetséges helyszínéül szolgáló terület a Kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem tulajdonát képezi, és a Palocsay-kert környékén található.

– Jelenleg a terület beazonosítása zajlik. Felvettük a kapcsolatot az egyetem illetékeseivel, de más megoldásokat is keresünk a helyszín kiválasztására – nyilatkozta Leş. A megyei tanácsos elmondta: nagyon fontos lenne, hogy a gyerekkórház minden részlege egyetlen épületben működjön.

– Annál is inkább elsőbbséget élvez az új gyerekkórház felépítése, mert a jelenlegi kórház egy részét visszaigényelték régi tulajdonosai, a többi részleg pedig a város különböző részein működik. Az építkezéshez szükséges egy 1,5 hektáros földterület, és igyekszünk megtalálni a legmegfelelőbb helyszínt, amely alkalmas a célra. A Trefort utcai terület túl kicsi, csupán hétezer négyzetméteres. Szeretném, ha a gyerekkórház mandátumom legfontosabb projektje lenne. Megyei költségvetésből megépülhetne maga az épület, azt követően pedig beszélhetünk a felszerelésről – nyilatkozta a gyermekkórház kapcsán Alin Tişe a Kolozs Megyei Tanács elnöke.

A megyei fórum elnöke hozzátette: amennyiben nem találnak az építkezésre alkalmas területet, amelyet az egyetemtől, valamelyik katonai egységtől vagy más intézménytől átvehetnek, megoldást jelenthet a szükséges földterület közhasznú célból történő kisajátítása.