„Házi őrizetben” készülnek a szamosújvári focistalányok

„Házi őrizetben” készülnek a szamosújvári focistalányok
Szigorúan betartják Juhos Zsolt edző utasításait a szamosújvári Atletic Olimpia női labdarúgócsapat tagjai.

ERKEDI CSABA

A III. ligában szereplő együttes tagjai, amíg engedélyezve volt a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnokság, szabad téren végeztek fizikai felkészülést, a városi sétatéren futottak, igénybe véve a szabadban található fitneszlétesítményt, de a múlt hétvégétől mindenki csak otthon, a lakásban végezhetett hasonló gyakorlatokat.

Juhos a keret mindegyik tagjának telefonon közölte a felkészülési programot, amit mind a 15 játékos az otthonában végez, természetesen szakmai felügyelet hiányában. Az együttes trénere azonban nap mint nap telefonon tartja a kapcsolatot a lányokkal. Egyelőre minden az eredeti terv szerint halad, senki sem beteg vagy sérült.

A szamosújvári női alakulat három évvel ezelőtt iratkozott be az országos bajnokságba, ahol jelenleg a III. liga 3. csoportjában szerepel. A 90-es években az örmény kisvárosnak válogatott játékosa is volt Alexandra Iuşan személyében – ő időközben Cipruson is megfordult, s annak idején a sokszoros bajnok Kolozsvári Clujana gárdáját erősítette.