Középiskolai vetélkedőt szervez az RMKT
Vissza

Középiskolai vetélkedőt szervez az RMKT

Az RMKT tízedik alkalommal szervez pénzügyi vetélkedőt középiskolás diákok számára. A tavalyi vetélkedőhöz hasonlóan, a versenyt idén is 3 fordulóban bonyolítják le, és az idei sorozatban is a csapatversenyre helyezik a hangsúlyt, így 4 fős csapatok jelentkezését várják.

A pénzügyi vetélkedő nem igényel különösebb szakmai képzést, bármilyen osztályban tanuló diákok jelentkezhetnek.

A háromfordulós verseny során a diákoknak első körben néhány aktuális gazdasági kérdésre kell megtalálniuk a választ, majd esettanulmány megoldásával juthatnak el a marosvásárhelyi szuperdöntőbe.

Az első forduló online zajlik, majd a legügyesebbek továbbjutnak a regionális döntőkre, amelyeket négy erdélyi városban rendeznek meg. Az elvégzett munka alapján a szakmai zsűri minden régióban kiválasztja a 6–9 legjobb munkát, ezek a csapatok személyesen is bemutathatják a munkájukat személyes jelenléttel zajló regionális döntőben. A négy regionális döntő győztes csapata biztosan részt vesz a marosvásárhelyi szuperdöntőn, hozzájuk csatlakozik majd a regionális döntők résztvevői közül a zsűri által kiválasztott további 3 csapat.

A második és harmadik fordulóban legjobban teljesítő csapatok pénzjutalomban részesülnek: a regionális döntő fődíja 1600 lej, míg a szuperdöntő fordulóé 2000 lej. A második és harmadik helyen végző csapatok is jutalomban részesülnek. A verseny tervezett összdíjazása 20 ezer lej.

A csapatok jelentkezési határideje 2023. február 10. Regisztrálni a www.penzmagus.ro oldalon lehet.

A verseny részletes leírása és helyszínei is megtalálhatók az esemény weboldalán.


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csecsemőhalandóság: először csökken ...
Hat embert lelőtt egy fiatal nő egy ...
Jelentősen nőtt az elektromos ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ