Kimutatták, hogy előnyös a négy munkanapos hét
: A csökkentett munkaidő nem alkalmazható minden tevékenységi területen
: A csökkentett munkaidő nem alkalmazható minden tevékenységi területen
Vissza

Kimutatták, hogy előnyös a négy munkanapos hét

Nyilvánosságra hozták nemrég az eredményét annak a megfigyelésnek, amelynek során több ország több vállalata kísérleti jelleggel bevezette több hónapra a heti négy napos munkaprogramot. Nyugateurópai nagyvállalatok és azok alkalmazottainak tapasztalata valamint véleménye teljességgel kedvező, a munkavállalók nagy része nyilatkozott úgy, hogy “semennyi pénzért” nem állnának vissza a régi, heti öt napos munkaprogramra. Romániai cégek is kipróbálták a munkabeosztásnak és programnak ezt a változatát, és hasonlóan pozítivan nyilatkoztak az eredményekről. Amennyiben a jövőben többen is áttérnének ilyen munkaprogramra, az egyértelműen életmódváltást jelentene. Természetesen tekintettel kell lenni arra, hogy nem minden tevékenységi területen lehet bevezetni a heti lecsökkentett munkaprogramot, továbbá ennek egy lehetőségnek kell lennie, amit a munkaadó felajánl, nem pedig kötelező jogosultságnak, amelyet az alkalmazott elvár – fogalmazták meg személyzetis szakemberek.

A négynapos munkahét témáját egyre gyakrabban vetik fel vállalati szervezeti környezetben. Több tanulmány is foglalkozott ezzel, és kimutatták, hogy a rövidebb munkahét, amely lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy kevesebb napot dolgozzanak a juttatások vagy a fizetés megváltoztatása nélkül, növelheti a termelékenységet és az általános elégedettséget egy vállalaton belül.  A négy munkanapos hét ötlete sem új, hiszen például Új Zélandon rég bevezették, de újabban egyre több európai országban is áttértek erre a munkaprogramra. Egyes vállalatok azt állítják, hogy alkalmazottaik termelékenyebbek a kevesebb munkanap alatt, hiszen jobban koncentrálnak, tudván, hogy ezután több szabadidejük lesz. Ráadásul a kevesebb munkanapnak köszönhetően több időt tölthetnek a családdal és a barátokkal, ami segíthet megelőzni a kiégést, kimerülést azon alkalmazottak körében, akik naponta hosszú órákat töltenek az irodában. 

Még tavaly indítottak el egy féléves kísérleti programot Nagy Britanniában a négynapos munkahétről, amely világviszonylatban az egyik legnagyobb ilyen felmérés volt, számos vállalat részvételével. A nemrég összegzett és nyilvánosságra hozott adatok szerint a programban részt vevő alkalmazottak 15 százaléka nyilatkozta, hogy “semennyi pénzért”nem állnának vissza a régi munkaprogramra. A 4 Day Week Global által végzett kísérleti programba közel három millió alkalmazott kapcsolódott be, a megfigyelésben személyzeti és vállalati kérdésekkel foglalkozó szakemberek, egyetemi kutatók is részt vettek. Lényeges volt, hogy a felmérés során, amelyben a munkaprogramot különböző módon is csökkenthették a munkáltatók, ne változzon az alkalmazottak juttatása, tehát folyamatosan meg kellett kapniuk az addigi teljes keresetüket. A program végén a résztvevő alkalmazottak kedvezően nyilatkoztak olyan tényezőkről is, mint a pihentetőbb alvás, kevesebb stress, teljesebb magánélet és jobb mentális egészség. Lényeges megállapítás volt az is a program végén, hogy a résztvevő vállalatok bevétele, nyeresége sem csökkent ez idő alatt, sőt, a korábbi és azonos időszakban mért eredményekhez mérten akár 35 százalékos növekedést is jegyeztek. Csökkent ugyanakkor a felmondások száma. A kísérleti program 61 vállalata közül 38 döntött amellett, hogy folytatja a négynapos munkahét fokozatos bevezetését, 18 vállalat azt nyilatkozta, hogy ez az átállás már állandó lesz, kettő még teszteli a programot, három pedig nem folytatja.

"Sokan kérdezik, hogyan lehetséges, hogy az emberek kevesebbet dolgozzanak, de ugyanolyan produktívak legyenek. A válasz egyszerű: minél kipihentebb vagy, annál motiváltabb leszel, és annál jobban tudsz működni, dolgozni. Az emberek nem lesznek lustábbak, hanem igenis motiváltabbak lesznek a keményebb, kitartóbb munkára és a termelékenységre, mert tudják, hogy egy plusz pihenőnap áll előttük" – idézték 4 Days Week képviselőjét. Az eredmények kimutatták, hogy a termelékenység változatlan maradt ilyen feltételek mellett is, ugyanakkor 23 vállalat esetében, amelyek a felmérés során beszámoltak eredményeikről, a nyereség 1,4%-kal nőtt.

{Tovább olvasható még 390 szó.}
Az euronews.com hírportál összefoglalója alapján Belgiumban bevezetik a négynapos munkahetet, ami választható lesz, Skóciában idén kezdik meg az átállást, Spanyolországban is már elkezdtek egy kísérleti programot, és az abban résztvevő vállalatok kezdeti támogatásban részesülnek egy tíz millió eurós kormányzati alapból azzal a feltétellel, hogy növ
Ha érdekli a teljes történet, legyen prémium tag vagy ha már az, 

EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Magyarságfóbia
Iohannis közbelépése és a tárgyalások ...
Menetrendszerinti autóbuszjárat a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ