Jól él a hazai gyógyszeripar: 70 milliárd lejes forgalom
Az ágazatban még mindig van fejlődési potenciál
Az ágazatban még mindig van fejlődési potenciál
Vissza

Jól él a hazai gyógyszeripar: 70 milliárd lejes forgalom

A romániai gyógyszergyártó, -forgalmazó cégek és gyógyszertárak 2020-as üzleti forgalma 2,6%-kal nőtt 2019-hez képest, illetve több mint 100%-kal a 2010-ben jegyezett összeghez képest, mivel 2020-ban 66,6 milliárdos forgalmat valósítottak meg – állította egy szakmai üzleti információszolgáltató cég a pénzügyminisztérium adataira hivatkozva.

A szakemberek szerint a gyógyszeripar forgalma idén is növekedni fog, és megközelíti a 70 milliárd lejes forgalmat, mivel a gazdaságra inflációs nyomás nehezedik, de közrejátszik ebben a COVID-19 elleni korlátozó intézkedések feloldása is, amelyek ideiglenesen befolyásolták a gyógyszergyártást 2020-ban.

„A KeysFin  által készített, a 2020-as gyógyszeripari piac alakulására vonatkozó elemzés rámutat arra, hogy a helyi gyógyszergyártás történelmi magaslatot ért el. Paradox módon, a  COVID-19 elleni harc hozzájárult a gazdaság fejlődéséhez az állami költségvetésbe befizetett járulékok miatt is. Ebben az ágazatban még mindig van fejlődési potenciál, mivel a pandémia még nem ért véget, a romániai lakosok pedig megértették, hogy nem csak a betegség kezelésére, hanem megelőzésre is szükség van.  Ezért úgy becsüljük, hogy 2021-ben a kiegészítők iránti kereslet nőni fog, és ez a közeljövőben is érvényes marad” - nyilatkozta hírügynökségeknek Roxana Popescu, az egyik legfontosabb  romániai üzleti információszolgáltató cég, a KeysFin menedzser-igazgatója.

{Tovább olvasható még 328 szó.}
Tavaly a gyógyszergyártó cégek nettó eredménye (ha a nettó nyereségből kivonjuk a nettó veszteséget) közel 19 százalékkal nőtt az előző évhez képest, és több mint 346 százalékkal a   2010-es évhez képest, és ezáltal történelmi csúcsot ért el. Ugyanakkor a   KeysFin  pénzügyi elemzői aggasztónak tartják, hogy 2020-ban nőtt a
Ha érdekli a teljes történet, legyen prémium tag vagy ha már az, 

EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kígyóminta, szárnyas angyal: 150 éves ...
László Gyula, a 20. századi polihisztor ...
Mely európai országokban volt a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ