Elhúzódhat a tanárok általános sztrájkja
Vissza

Elhúzódhat a tanárok általános sztrájkja

Az Alma Mater Országos Szakszervezeti Szövetség elnöke, Anton Hadăr ma kijelentette, hogy a kormány az egyetemi oktatás rövid és hosszabb távú problémáira sem javasolt megoldásokat. Szerinte a közoktatásban dolgozó pedagógusok sztrájkja elhúzódhat.

Anton Hadăr a kormány képviselői és a tanügyi szakszervezetek vezetői közötti tárgyalások után nyilatkozott a sajtónak.

A felsőoktatási szakszervezet elnöke elmondta, a kormány arra hivatkozva utasította el a pedagógusok azonnali béremelésre vonatkozó követeléseit, hogy kordában kell tartani a költségvetési hiányt.

„Nem hangzott el olyan ajánlat, amellyel elégedettek lehetnénk. A hosszabb távú megoldás, azaz az új közalkalmazotti bértörvény is még csak előkészítés alatt áll. Ilyen ütemben garantálom önöknek, hogy ezen a héten sztrájk lesz, és szerintem ez a munkabeszüntetés elhúzódik, nem csak egyhetes lesz” - jelentette ki.

Anton Hadăr elképzelhetőnek nevezte, hogy a szerdai tárgyalási forduló már eredményesebb lesz. Szerinte első lépésként a kormánynak az inflációt ellensúlyozó béreket kell biztosítania a tanároknak, beleértve a felsőoktatásban dolgozókat is. Kifejtette: az nem megoldás, ha csak a pályakezdő pedagógusok fizetését emelik, az intézkedésnek ki kell terjednie a közoktatásban és a felsőoktatásban dolgozó közel 260 ezer tanárra.

(Fotó: FSLI România/Facebook)


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Újabb amerikai F-16-os harci repülők ...
Kelemen Hunor: a bizalmatlansági ...
Kórházépítés 740 millió euróval ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ