Véget ért az utcazene Szatmárnémetiben, jön a CityRocks: elérhető a dalok listája!

Száznál több előadás várta a közönséget a fesztivál három napján

Véget ért az utcazene Szatmárnémetiben, jön a CityRocks: elérhető a dalok listája!
Az elmúlt hétvégén, július 7-9. között zenével, élettel és vidámsággal töltötte meg Szatmárnémeti központját az utcazene fesztivál. A rendezvény három napja alatt, hat helyszínen, kilenc országból érkező 18 fellépő, több mint 100 előadását tekintették meg a szatmáriak és a Szatmárnémetibe látogatók.

Az utcazene fesztivál a kezdetektől fogva meghirdeti a fesztivál közönségdíját, így a résztvevők döntik el, melyik produkció nyerte el leginkább a tetszésüket az adott évben. Idén az elismerést és a díjjal járó, a Somipress Romania által felajánlott 1000 eurós nyereményt a Kuma Band vitte haza.

2024-ben kerek évfordulót ünnepel majd a fesztivál. A szervezők már most elkezdték a rendezvény jubileumi kiadásának tervezését, ugyanis 10 éves lesz a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál. A kerek évforduló többek között remek alkalom arra, hogy újra elhívják a 10 év alatt a rendezvényen megfordult legsikeresebb és legnépszerűbb előadókat is.

Az utcazene fesztivál a mediterrán városok kulturális kavalkádját hozta el Szatmárnémetibe. Ezt a hangulatot fokozzák tovább és a hangerőt is feljebb tekerve robbantják be a várost július 29-én a CityRocks-al: a szalmakalapot bőrnacira, a trombitákat gitárokra, míg az artistákat dobvirtuózokra cserélik és a legütősebb rockslágerekkel teszik még forróbbá a szatmári nyarat.

Még lehet jelentkezni a zenekarba: július 29-én több száz zenész és énekes érkezik a városba, hogy az Október 25-e téren Közép-Európa legnagyobb rockzenekarát alkotva előadják a nemzetközi, magyar és román rocktörténelem legnagyobb slágereit. Ez idáig több mint 180-an küldték be jelentkező videójukat a szervezőkhöz, a jelentkezés azonban továbbra is nyitott, viszont a helyek száma korlátozott. Ezért, ha még nem jelentkeztél, ne halogasd tovább! Küldd el rövid Youtube videódat a https://cityrocks.eu linkre kattintva és kövesd a kapott utasításokat.  

Téged is vár a CityRocks csapata, akik most már a dalok listáját is elérhetővé tették a résztvevő zenészek számára.  Olyan dalok csendülnek fel Közép-Európa legnagyobb rockbandája előadásában, mint például a Back in black az AC/DC-től, de itt lesz a Rebell Yell Billy Idoltól és természetesen a sorból nem maradhat ki a Pink Floyd se, tőlük az Another brick in the wall szerepel az előadandó dalok listáján. A román rockhimnuszokat többek között az Iris Strada ta című dala és az Alternosfera egyik slágere képviseli, míg a magyar előadók közül a Tankcsapda és a Republic dalai csendülnek fel a CityRocks többszáz fős csapatának előadásában.

varosnapokHirdetés

Hogy az élmény még ütősebb legyen a fantasztikus rockflashmobot este zúzós Hollywood Rose koncerttel zárják ugyancsak az Október 25-e téren felállított nagyszínpadon, a Guns N Roses legnagyobb slágereivel téve fel a koronát a szatmári rock-cirkuszra. Legyél zenész, énekes vagy csak szeresd a rockzenét, egy biztos: július 29-én, szombaton Szatmárnémetiben a helyed!